Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη

Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη

Ερώτηση στη Βουλή για την «αναιτιολόγητη εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη φετινή εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ' Λυκείου» κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ερώτηση στη Βουλή για την «αναιτιολόγητη εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη φετινή εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου» κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι με υπουργική απόφαση του περασμένου Ιουνίου μεταβλήθηκε το περιεχόμενό της εξεταστέας-διδακτέας ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, επιφέροντας, για πρώτη φορά, σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Κυριότερη των αλλαγών αυτών αποτελεί η αφαίρεση του κεφαλαίου που πραγματεύεται την περίοδο του «Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα», «στην οποία αναπτύσσονται τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μιας από τις πλέον τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού συνδέεται με τη μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου» τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο βουλευτής της ΝΔ συνδέει την απόφαση του Ιουνίου με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, όταν είπε ότι δεν πρόκειται για γενοκτονία, αλλά για εθνοκάθαρση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητά να πληροφορηθεί εάν προτίθεται να επανεισάγει το κεφάλαιο που πραγματεύεται τη Γενοκτονία των Ποντίων στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των μαθητών της Γ’ Λυκείου, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί «προκειμένου να αποκαταστήσει την ιστορική ασέβεια που διέπραξε με τις προχθεσινές του δηλώσεις τόσο απέναντι στους Έλληνες του Πόντου όσο και στην Εθνική μνήμη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024