Εμμένει στην αποπομπή Φίλη η ΝΔ, με επίκαιρη ερώτηση στον Αλ.Τσίπρα
Μετά την επιστολή των 45 βουλευτών της ΝΔ προς τον Αλέξη Τσίπρα, με αίτημα την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση -διά του Μάκη Βορίδη- κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με θέμα την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον υπουργό.
Μετά την επιστολή των 45 βουλευτών της ΝΔ προς τον Αλέξη Τσίπρα, με αίτημα την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση -διά του Μάκη Βορίδη- κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό με θέμα την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον υπουργό.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Φίλης δήλωσε ότι η μαζική και συστηματική εξόντωση των Ποντίων «δεν αποτελεί γενοκτονία αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση’.
» Πλην όμως η Βουλή έχει ήδη με τον ν.2193/1994 αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αυτή δε η θέση του ανωτέρω έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα η Βουλή έχει ψηφίσει και εξακολουθούν να αποδέχονται η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
» Η δήλωση αυτή του ανωτέρω υπουργού, προφανώς ήδη αξιοποιείται από την τουρκική πολιτική για να αποδυναμώσει την επιχειρηματολογία περί γενοκτονιών που έχει διαπράξει το Τουρκικό Κράτος που αναπτύσσεται διεθνώς και επομένως έβλαψε ευθέως και αμέσως τους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία πιέζει την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
» Περαιτέρω ο ανωτέρω υπουργός, χειριζόμενος τα ευαίσθητα θέματα της Παιδείας οφείλει να μεριμνά, ώστε οι θέσεις της Ελληνικής Πολιτείας, ειδικώς στο θέμα αυτό, να αποτελούν μέρος της εθνικής διαπαιδαγώγησης που, κατά το Σύνταγμα, το Ελληνικό Κράτος υποχρεούται να παρέχει στους Έλληνες.
» Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: Θα αποπέμψετε τον ανωτέρω υπουργό από την κυβέρνηση;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δεν κάνουμε πίσω» διαμηνύουν οι αγρότες στην κυβέρνηση – Αμετακίνητοι στα μπλόκα συντονίζουν τις δράσεις τους
- Καταστήματα: Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
- Θέλουμε να έχουμε αγροτική παραγωγή;
- Θέλουν να κόψουν τα βίντεο του Λανουά
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα



