Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση και στη Βουλή για τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας

Αντιπαράθεση και στη Βουλή για τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας

Μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας θα καταθέσουν οι ποντιακής καταγωγής βουλευτές της ΧΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς. Οι δηλώσεις Παππά προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, αλλά και τις παρεμβάσεις των άλλων κομμάτων.

Μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας θα καταθέσουν οι ποντιακής καταγωγής βουλευτές της ΧΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς. Οι δηλώσεις Παππά προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Τοποθετούμενος εκτός ημερησίας διατάξεως ο κ. Παππάς, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Φίλη, ανιστόρητες και απαράδεκτες, ενώ κατηγόρησε για ψηφοθηρία τη ΝΔ.

Η δήλωση του κ. Παππά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φαμέλου, και του εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

«Δεν ανεχόμαστε κανένα φασιστικό μόρφωμα να υπερασπίζεται τους Έλληνες Ποντίους. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ούτε αναίρεση της γενοκτονίας» τόνισε ο κ. Φάμελος.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, που χαρακτήρισε υπερβολική τη συζήτηση, «ειδικά όταν προέρχεται από την συγκεκριμένη πτέρυγα της Βουλής».

Η θέση της Βουλής και της Κυβέρνησης είναι δεδομένη» συνέχισε ο κ. Σταθάκης και χαρακτήρισε μεμπτό να αμφισβητείται από βουλευτές ο επιστημονικός διάλογος, ενώ η Πολιτεία είναι δεσμευμένη από την απόφαση της Βουλής.

Για «μαθητευόμενους μάγους» σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει εάν οι απόψεις του κ. Φίλη εκφράζουν το σύνολο της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε ότι τέτοιες αναφορές από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης δίνουν την ευκαιρία να δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Ψηφοφορία για το θέμα του κ. Φίλη, ζήτησε ο Γιάννης Λοβέρδος, ενώ χαρακτήρισε ανεκδιήγητη τη συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι «η πολιτική δεν μπορεί να παρακολουθεί τα σκέρτσα ορισμένων επιστημόνων που, από τα σαλόνια τους, κάνουν παιχνίδια ή δημιουργούν προβλήματα και ταπεινώσεις».

Δεν μπορεί κάθε μέλος αυτής της κυβέρνησης να αποφαίνεται επί παντός επιστητού, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι η Βουλή έχει πάρει ήδη θέση ενώ ζήτησε από τους υπουργούς «να ασχοληθούν με τα προβλήματα του υπουργείου τους».

«Είναι τουλάχιστον πρόκληση οι ιδεολογικοί απόγονοι της ρατσιστικής θεωρίας που αποτελεί το ιδεολογικό κέλυφος των γενοκτονιών σήμερα να γίνονται τιμητές, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά αποπροσανατολίζουν τη στιγμή που ξεδιπλώνεται επίθεση σε βάρος του λαού.

«Ατυχείς» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Φίλη ο Βασίλης Κόκαλης από την πλευρά των ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι «είναι πολύ χειρότερη η σπέκουλα και η εκμετάλλευση που γίνεται από κάποιους».

Να ανακαλέσει ο κ. Φίλης ζήτησε ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024