
ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για τον ΦΠΑ στην Παιδεία και τους οίκους ευγηρίας
Με επικεφαλής τον Β.Μεϊμαράκη, η ΚΟ της ΝΔ κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά στον ΦΠΑ για την Παιδεία, καθώς και στην πρόταση για τη μείωση του ΦΠΑ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Αντίστοιχη κίνηση και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Με επικεφαλής τον Β.Μεϊμαράκη, η ΚΟ της ΝΔ κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά στον ΦΠΑ για την Παιδεία, καθώς και στην πρόταση για τη μείωση του ΦΠΑ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Αντίστοιχη κίνηση και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): «Τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και ιδίως της παιδείας πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα της χώρας, γιατί αλλιώς οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα είναι επώδυνες.
» Η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβάλλει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση θα έχει δυσβάστακτες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.
» Επίσης κρίνεται αναγκαία η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των ατόμων της τρίτης ηλικίας, που αποτελούν μια από τις πιο ευπαθείς ομάδες στη χώρα μας, καθώς και των οικογενειών τους που τους στηρίζουν οικονομικά, από την απότομη επιβάρυνση τους κόστους διαβίωσης τους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που επήλθε με την μεταφορά της συγκεκριμένης κατηγορίας υπηρεσιών στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η τροπολογία-προσθήκη:
Στο νομοσχέδιο με θέμα «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λοιπές διατάξεις» προστίθεται άρθρο ως εξής:
«1. Καταργούνται, αφότου ίσχυσαν, η περίπτωση β της υποπαραγράφου Δ2 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του Ν. 4336/2015 (Α΄ 94) και η παράγραφος β του άρθρου 1 του Ν. 4334/2015 (Α΄ 80).
2. Στο κεφάλαιο Β υπό τον τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» του Παραρτήματος III του N. 2859/2000 (Α΄ 248) προστίθεται περίπτωση 4, ως εξής:
«4.Η παροχή υπηρεσιών από φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή από οίκους ευγηρίας που ενεργείται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρόνοιας, εφόσον δεν καλύπτονται με το άρθρο 22».
Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία ισχύος των διατάξεων της περίπτωσης γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 4334/2015».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442