Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Στο ΣτΕ οι φαρμακοποιοί κατά της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς
Το δρόμο της Δικαιοσύνης επιλέγουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καταθέτοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτήσεις ακυρώσεως, καθώς επίσης και σχετικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Το δρόμο της Δικαιοσύνης επιλέγουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καταθέτοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτήσεις ακυρώσεως, καθώς επίσης και σχετικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών και αφορά στις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί, η ΚΥΑ «αλλάζει πλήρως και απορυθμίζει το μέχρι σήμερα ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων προς όφελος των μονοπωλίων».
Στο σκεπτικό των αιτήσεων αναφέρεται ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ είναι ευθέως αντισυνταγματική και αντίθετη με το ενωσιακό κεκτημένο (ενωσιακό δίκαιο, νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης -ΔΕΕ).
Ο ΠΦΣ υπενθυμίζει ότι το ΣτΕ με σειρά αποφάσεών του (228/2014 η πλέον πρόσφατη) έχει δεχθεί ότι τα φαρμακεία δεν αποτελούν αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά ιδιότυπα καταστήματα, στα οποία συνδυάζεται η υπεύθυνη επιστημονική δραστηριότητα και η κοινωνική αποστολή με την εμπορική εκμετάλλευση, το δε ΔΕΕ (αποφάσεις C 171/07, C 172/07 και C 531/06), εκτός των άλλων, έχει δεχθεί ότι ο περιορισμός της ιδιοκτησίας των φαρμακείων αποκλειστικά από φαρμακοποιούς διασφαλίζει την ανεξαρτησία των φαρμακευτικών υπηρεσιών και αποτρέπει συγκρούσεις συμφερόντων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου