Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντριβή στο Σινά: Στη Ρωσία οι πρώτες σοροί, «πολύ νωρίς για συμπεράσματα»

Συντριβή στο Σινά: Στη Ρωσία οι πρώτες σοροί, «πολύ νωρίς για συμπεράσματα»

Στην Αγία Πετρούπολη μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε όλους τους 224 επιβαίνοντες και βύθισε στο πένθος τη χώρα. Τα στοιχεία δείχνουν πως το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα πριν τα συντρίμμια του σκορπιστούν σε μεγάλη έκταση στην έρημο, και οι ερευνητές υπογραμμίζουν πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αντληθούν συμπεράσματα.

Στην Αγία Πετρούπολη μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε όλους τους 224 επιβαίνοντες και βύθισε στο πένθος τη χώρα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα πριν τα συντρίμμια του σκορπιστούν σε μεγάλη έκταση στην έρημο, και οι ερευνητές υπογραμμίζουν πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αντληθούν συμπεράσματα.

Το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στην Αγία Πετρούπολη επαναπάτρισε τις σορούς 144 θυμάτων. Η αναγνώριση θα γίνει στη Ρωσία με χρήση γενετικού υλικού, ενώ δεύτερο αεροσκάφος αναμένεται μέσα στη Δευτέρα.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε αρχική φάση και όλοι περιμένουν να μιλήσουν τα δύο μαύρα κουτιά, τα οποία έχουν περισυλλεχθεί και έχουν υποστεί μόνο μικρές ζημιές.

Ο επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής Αεροπλοΐας, η οποία έχει βάση στη Μόσχα, Βίκτορ Σοροτσένκο, ανέφερε πως η διάλυση του αεροσκάφους στον αέρα δεν μπορεί ακόμη να γίνει βάση για συμπεράσματα.

Συγκεχυμένες ήταν οι πρώτες αναφορές γύρω από την εξέταση των μαύρων κουτιών: Η αιγυπτιακή πλευρά είχε αναφέρει πως η εξέταση είχε ξεκινήσει αλλά θα χρειαζόταν αρκετές ημέρες, όμως ο ρώσος υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως η εξέταση των καταγραφέων δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

Παράλληλα, την απόφαση των Lufthansa, Air France και Emirates να αποφεύγουν να πετούν πάνω από το Σινά ακολούθησαν και άλλες αεροπορικές εταιρείες χωρών του Αραβικού Κόλπου.

Ο ισχυρισμός ενόπλων μαχητών πως κατέρριψαν το αεροσκάφος έχει απορριφθεί τόσο από τη Μόσχα όσο και από το Κάιρο, όμως οι αεροπορικές εταιρείες θα απαφύγουν τη διαδρομή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024