Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορικές επιδρομές στην Παλμύρα από τη Ρωσία

Αεροπορικές επιδρομές στην Παλμύρα από τη Ρωσία

H Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι για πρώτη φορά εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της πόλης της Παλμύρας στη Συρία, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν σε περιοχή όπου βρίσκεται κάστρο της Ισλαμικής περιόδου.

H Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι για πρώτη φορά εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της πόλης της Παλμύρας στη Συρία, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τον απολογισμό των πληγμάτων που πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες ημέρες, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν μια «αμυντική θέση» και «αντιαεροπορικές συστοιχίες» του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Τάντμορ, όπως είναι η αραβική ονομασία που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας για την Παλμύρα.

Ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν σε περιοχή όπου βρίσκεται κάστρο της Ισλαμικής περιόδου.

Ο Νασέρ αλ-Θάερ, ακτιβηστής, σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον οκτώ πλήγματα, με αποτέλεσμα να υψωθεί καπνός και σκόνη από τον λόφο όπου βρίσκεται το κάστρο. Νωρίτερα, είπε ο ίδιος ακτιβιστής στο Associated Press, σημειώθηκαν πλήγματα σε περιοχή πίσω από το κάστρο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημείωσε ότι δέκα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του κάστρου.

Δεν είναι γνωστό εάν έχουν προκληθεί ζημιές στο ίδιο το κάστρο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας μετέδωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε βομβαρδίσει θέσεις των τζιχαντιστών εντός και περιμετρικά της Παλμύρας, κάτι όμως που είχε διαψευστεί από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 131 εξόδους και βομβάρδισαν 237 στόχους των «τρομοκρατών» στη Συρία σε διάστημα δύο ημερών.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επλήγησαν στόχοι στη Χαμά, τη Λαττάκεια, τη Χομς, τη Δαμασκό, το Χαλέπι και τη Ράκα.

Συγκεκριμένα, ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 κατέστρεψε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στρατιωτών που έρχονταν από το εξωτερικό στα προάστια της πόλης του Χαλεπίου και μια αποθήκη με οβίδες επλήγη στη Χαράστα, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε η ίδια πηγή.

Στη Σάλμα, περιοχή στην επαρχία της Λαττάκειας, η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στοχοθέτησε μια διοικητική θέση του μετώπου αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Μια αμυντική θέση, όπου ήταν σταθμευμένα στρατιωτικά οχήματα, καταστράφηκε κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κάφαρ Ναμπούντα, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024