Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τα «αγκάθια» της αξιολόγησης

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τα «αγκάθια» της αξιολόγησης

Σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, και κορυφαίους υπουργούς, όπως τους Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτο ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ στη Βουλή για τα «αγκάθια» της αξιολόγησης.

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, και κορυφαίους υπουργούς, όπως τους Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτο ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ στη Βουλή για τα «αγκάθια» της αξιολόγησης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Mega, η κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν αγώνα δρόμου 13 ημερών μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αποφευχθεί το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Προς το παρόν, όλα τα μεγάλα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, με πρώτο την εξεύρεση ισοδύναμων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να παραμένει σε εκκρεμότητα η πρώτη λίστα με τα προαπαιτούμενα και κατ’ επέκταση και η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, δεν έχει συζητηθεί ακόμη η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα, που περιλαμβάνει τις «καυτές πατάτες» των κόκκινων δανείων, του ασφαλιστικού και των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα παραπάνω θέματα, με αιχμή αυτό των κόκκινων δανείων όπου η κυβέρνηση αναζητά πολιτική λύση, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στις επαφές που θα έχει ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Χουλιαράκη, Γιώργο Κατρούγκαλο και Γιώργο Σταθάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024