Συντριβή στο Σινά: Απορρίπτουν Ρωσία και Αίγυπτος τα περί «κατάρριψης»
Τόσο η Μόσχα όσο και το Κάιρο απορρίπτουν ως αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς πως τζιχαντιστές κατέρριψαν το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες. Η αιγυπτιακή πλευρά πιθανολογεί πως το αίτιο του δυστυχήματος ήταν τεχνικό πρόβλημα. Πενθεί η Ρωσία, εξετάζονται τα δύο μαύρα κουτιά που εντοπίστηκαν. Και η Emirates, μετά τις Lufthansa και Air France, θα αποφεύγει να πετά πάνω από το Σινά.
Τόσο η Μόσχα όσο και το Κάιρο απορρίπτουν ως αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς πως τζιχαντιστές κατέρριψαν το ρωσικό Airbus που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στο θάνατο όλους τους επιβαίνοντες. Η αιγυπτιακή πλευρά πιθανολογεί πως το αίτιο του δυστυχήματος ήταν τεχνικό πρόβλημα.
Πενθεί η Ρωσία, εξετάζονται τα δύο μαύρα κουτιά που εντοπίστηκαν. Και η Emirates, μετά τις Lufthansa και Air France, θα αποφεύγει να πετά πάνω από το Σινά -παρά το ότι ο ισχυρισμός για κατάρριψη δεν φαίνεται να ευσταθεί.
«Οι ισχυρισμοί ότι τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς» λέει στο Ιντερφάξ ο ρώσος υπουργός Μεταφορών.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ, που ανέφερε πως πιθανότερο στην παρούσα φάση θεωρείται το τεχνικό πρόβλημα. Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός βρέθηκε στο σημείο της συντριβής μερικές ώρες μετά το δυστύχημα.
Μεταξύ των 224 επιβαινόντων στο Airbus A321-200 της ρωσικής Metrojet (όπως είναι η εμπορική ονομασία της εταιρείας Kogalymavia) βρίσκονταν 25 παιδιά. Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι επιβαίνοντες ήταν Ρώσοι, ενώ η Ουκρανία ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις πολίτες της.
Το βάρος των ερευνών στα μαύρα κουτιά
Η εξέταση των δύο καταγραφέων ξεκίνησε άμεσα, όπως ανέφεραν και οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με το Κάιρο, τα δύο μαύρα κουτιά έχουν μόνο μικρές ζημιές και αναμένεται σύντομα να «μιλήσουν».
Από το σημείο της συντριβής, στην περιοχή της Χασανά περίπου 70 χλμ. νότια του Ελ Αρίς, έχουν περισυλλεχθεί 163 σοροί.
Στο ρωσικό κρατικό κανάλι NTV, γυναίκα που δήλωσε σύζυγος του συγκυβερνήτη Σεργκέι Τρουκάτσεφ, η Νατάλια Τρουκάτσεβα, υποστήριξε πως ο συγκυβερνήτης είχε μιλήσει πριν την απογείωση με την κόρη του και της είχε εκφράσει αμφιβολίες για την κατάσταση του αεροσκάφους.
Η Metrojet ανέφερε πως το αεροσκάφος βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ο κυβερνήτης, ο Βάλερι Νέμοφ, ήταν πολύ έμπειρος, έχοντας στο ιστορικό του 12.000 ώρες πτήσης.
Παράλληλα, η ρωσική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαγόρευσε στην Metrojet να πραγματοποιεί πτήσεις με αεροσκάφη Airbus A321 μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, ο αιγύπτιος αξιωματούχος που έλεγξε το αερσοκάφος πριν από την απογείωση από το Σαρμ ελ Σεΐχ δεν είχε διαπιστώσει τεχνικά προβλήματα. Επίσης, οι δύο πιλότοι δεν είχαν γνωστά προβλήματα υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
- ΟΟΣΑ: Στην 4η θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό η Ελλάδα τον Μάιο
- «Ο Κουλιεράκης είναι στο στόχαστρο της Κόβεντρι» (pic)
- Αλέκος Αλεξανδράκης: Πόσο πωλείται η πέτρινη βίλα του ηθοποιού στη Νέα Πέραμο
- Τσίπρας: Σήμερα ξέρω καλά και το τι θέλω να πετύχω και το πώς θα το κάνω
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/7): «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442