Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πογέτ υπέγραψε και ζήτησε νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Πογέτ υπέγραψε και ζήτησε νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Προπονητής της ΑΕΚ είναι από σήμερα και επίσημα ο Γκας Πογέτ, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με προοπτική επέκτασης γι' ακόμη δύο χρόνια. Η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι με προοπτική επέκτασης για δύο ακόμα χρόνια. Μαζί του υπέγραψαν οι δύο συνεργάτες του, Μαουρίσιο Ταρίκο και Τσάρλι Ότγουεϊ». Μάνταλος, Αραβίδης, Κολοβέτσιος και Γιόχανσον οι νέοι αρχηγοί.

Προπονητής της ΑΕΚ είναι από σήμερα και επίσημα ο Γκας Πογέτ, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με προοπτική επέκτασης γι’ ακόμη δύο χρόνια. Η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι με προοπτική επέκτασης για δύο ακόμα χρόνια. Μαζί του υπέγραψαν οι δύο συνεργάτες του, Μαουρίσιο Ταρίκο και Τσάρλι Ότγουεϊ».

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Πογέτ δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Γνωρίζω ότι ήρθα σε έναν τεράστιο σύλλογο και έχω μείνει έκπληκτος από την υποδοχή που μου έχει γίνει. Στόχος μας είναι να παίζουμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, και να διατηρήσουμε την επαφή με τις πρώτες θέσεις».

Λίγο μετά τις υπογραφές, ο Πογέτ, στήθηκε απέναντι από τις κάμερες για τις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής της ΑΕΚ: «Ανυπομονώ για τη νέα πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα είμαι και ήρεμος. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές. Οσα περισσότερα μάθουν οι παίκτες και όσο πιο γρήγορα μπορούν να καταλάβουν το δικό μου σκεπτικό, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Αυτό που θέλω τώρα είναι να νικήσουμε την Κυριακή.

Ο πρώτος λόγος, για τον οποίο αποφάσισα να φύγω από την Αγγλία, ήταν η δυνατότητα να νικήσω. Εδώ είμαι ο προπονητής Πογέτ, όχι ο ποδοσφαιριστής, και τη φιλοσοφία μου ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να τη βλέπουμε μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι, δεν είμαι άνθρωπος που κάνω κάτι τέτοιο.

Όμως εκείνο που θέλω να πω στους φιλάθλους είναι πως είμαστε εδώ για να κερδίζουμε. Μέχρι και το τέλος της σεζόν αυτό που θέλουμε είναι να αποφύγουμε εμείς να κάνουμε λάθη και να κάνουν λάθη οι υπόλοιποι, ώστε να μειώσουμε τη διαφορά».

Μάνταλος, Αραβίδης, Κολοβέτσιος και Γιόχανσον οι νέοι αρχηγοί

Ως γνήσιος εκπρόσωπος της αγγλικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας, ο Γκας Πογέτ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα του αρχηγού της ομάδας. Απόρησε όταν ενημερώθηκε πως το περοιβραχιόνιο είχε παραδοθεί από τον προκάτοχό του στους Πλατέλλα, Ανάκογλου, Κορδέρο, δηλαδή τρεις παίκτες που δεν λογίζονται ως βασικοί, ενώ οι δύο τελευταίοι έχουν ελάχιστοι συμμετοχή έως τώρα.

Ετσι, πήρε πάνω του την υπόθεση. Με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε, τους αγώνες που έχει παρακολουθήσει σε βίντεο, αλλά και το ματς που είδε live από την τηλεόραση εναντίον της Ξάνθης, ορισέ τη δική του ηγετική τετράδα: Πέτρος Μάνταλος, Χρήστος Αραβίδης, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Γιάκομπ Γιόχανσον.

Δεν διευκρίνισε ποιος θα είναι ο αρχηγός κι αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο αναμένουμε με ενδιαφέρον στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι ο φυσικός ηγέτης της ΑΕΚ (Μάνταλος), ο leader της άμυνας (Κολοβέτσιος), η ψυχή της ομάδας (Αραβίδης) ή το «μηχανάκι» του κέντρου (Γιόχανσον)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024