Έρευνα για τον θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού έχουν ξεκινήσει οι Αρχές του Μιζούρι. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, στη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία στο Νόρμαντι, προάστιο του Σεντ Λούις.

Η αστυνομία κάνει λόγο για αυτοκτονία, ωστόσο συγγενείς του νεαρού αμφισβητούν αυτή την εκδοχή, μιλώντας για «απροκάλυπτο ψέμα».

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη και το θύμα, ο Αμοντέρεζ Γκριν υπέκυψε στα τραύματά του 14 ώρες μετά τον πυροβολισμό.

Η αστυνομία του Νόρμαντι ανακοίνωσε ότι η συμπλοκή με το θύμα σημειώθηκε όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για βοήθεια από την οικογένεια του Γκριν, επειδή ο τελευταίος βρισκόταν σε αλλόφρονα κατάσταση και είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς, αναφέρει η αστυνομία, ο Γκριν αρνήθηκε να συνεργαστεί, έβγαλε ένα όπλο και άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών.

Η αστυνομικός Ταμέικα Σάντερσ είπε ότι ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε τον Γκριν, αλλά δεν τον πέτυχε. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο Γκριν άρχισε να τρέχει και οι αστυνομικοί άκουσαν έναν πυροβολισμό και βρήκαν τον Γκριν τραυματισμένο, με ένα όπλο δίπλα του.

Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η οικογένεια, οι φίλοι και οι γείτονες του 18χρονου αμφισβητούν αυτήν την εκδοχή, αναφέρουν ότι ο άνδρας ήταν άοπλος και πιστεύουν ότι τον σκότωσαν αστυνομικοί.

Μάλιστα, στο Διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει το περιστατικό.

Η μικρή πόλη Νόρμαντι, με πληθυσμό 5.000 κατοίκων, βρίσκεται νότια του Φέργκιουσον, της περιοχής που αποτέλεσε σκηνικό βίαιων διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας με φυλετικά κίνητρα αφού ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό τον Αύγουστο του 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ