Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλατινί: «Είμαι ο καλύτερος για την προεδρία της FIFA»

Πλατινί: «Είμαι ο καλύτερος για την προεδρία της FIFA»

Ο επικεφαλής της UEFA και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της FIFA, Μισέλ Πλατινί, μπορεί να είναι σε δύσκολη θέση, μετά την τιμωρία προσωρινού αποκλεισμού για 90 ημέρες από την επιτροπή δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, αλλά δηλώνει με την πρέπουσα ...σεμνότητα πως είναι ο καλύτερος για ν' αναλάβει το έργο της κάθαρσης και της ανάπτυξης του αθλήματος.

Ο επικεφαλής της UEFA και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της FIFA, Μισέλ Πλατινί, μπορεί να είναι σε δύσκολη θέση, μετά την τιμωρία προσωρινού αποκλεισμού για 90 ημέρες από την επιτροπή δεοντολογίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, αλλά δηλώνει με την πρέπουσα …σεμνότητα πως είναι ο καλύτερος για ν’ αναλάβει το έργο της κάθαρσης και της ανάπτυξης του αθλήματος.

Ο Γάλλος παράγοντας σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Le Matin» υποστήριξε πως παρά την εμπλοκή του ονόματός του στα σκάνδαλα της FIFA, ο ίδιος αποτελεί τον πλέον κατάλληλο για την προεδρία και κατήγγειλε πως διάφορα συμφέροντα τον πολεμούν για να μη συμμετάσχει στις εκλογές, γιατί ξέρουν πως θα τις κερδίσει:

«Είμαι με όλη τη σεμνότητα ο πιο ικανός για να διοικήσω το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υπάρχει μία δυσαναλογία ανάμεσα στα στοιχεία που υπάρχουν προς εμένα και στην τιμωρία που μου έχει επιβληθεί αρχικώς. Αυτή η τιμωρία δεν μου επιτρέπει να παλέψω ισάξια στη μάχη των εκλογών», τόνισε σχετικά ο Πλατινί και συμπλήρωσε:

«Διάφορα άτομα, που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, με πολεμούν γιατί ξέρουν πως θα κερδίσω τις εκλογές. Εχω την εντύπωση πως δεν θέλουν ένας πρώην ποδοσφαιριστής να είναι ο επόμενος πρόεδρος της FIFA, γιατί ξέρουν πως θέλω να επιστρέψω το άθλημα στους ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους. Είμαι, όμως, ο μόνος που έχει όραμα για την ανάπτυξη του αθλήματος. Αισθάνομαι λες και είμαι ένας ιππότης από το μεσαίωνα, μπροστά σε ένα κάστρο. Προσπαθώ να επαναφέρω το ποδόσφαιρο εκεί που βρισκόταν, αλλά αντίθετα με πολεμάνε ρίχνοντας βρασμένο λάδι στο κεφάλι μου.»

Ο πρόεδρος της UEFA συνεχίζει να υποστηρίζει πως η πληρωμή των 1.8 εκατ ευρώ για την οποία κατηγορείται, δεν εμπεριέχει τίποτα το μεμπτό, από τη στιγμή που επρόκειτο «για μια προφορική συμφωνία με τον Μπλάτερ, η οποία και τηρήθηκε». Ο Γάλλος παράγοντας κατηγορείται πως έλαβε το ποσό αυτό το 2011 από τα ταμεία της FIFA και μάλιστα παραδέχεται πως δεν υπάρχει συμβόλαιο για το συγκεκριμένο ποσό.

Τα χρήματα αυτά, τα οποία ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος ισχυρίζεται ότι ήταν μέρος πληρωμής για μια «πλήρους απασχόλησης δουλειά» που είχε στη FIFA, αναφέρθηκε ως «αθέμιτη πληρωμή» από τους Ελβετούς εισαγγελείς, όταν ανακοίνωσαν την έναρξη ποινικής έρευνας κατά του προέδρου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.

Ο Πλατινί παραδέχθηκε πάλι στην ελβετική εφημερίδα πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ύπαρξη οφειλής από τη FIFA ή προσωπικά από τον Σεπ Μπλάτερ. «Ηταν μια συμφωνία κυρίων. Δεν υπογράψαμε κάποιο χαρτί, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει πως υπήρξε παράνομη συναλλαγή. Ολα αυτά γίνονται για να πλήξουν την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της FIFA.»

Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της FIFA και ο ομόλογός του στην UEFA ισχυρίστηκαν ότι το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, που μπήκε στον λογαριασμό του Πλατινί, το 2011, αφορούσε σε μια παλιά οφειλή προς το πρόσωπό, του από την περίοδο που ο Γάλλος ήταν σύμβουλος του Ελβετού στη FIFA (1998-2002).

Ωστόσο, μεταξύ τους δεν είχε συναφθεί συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι οι ισχυρισμοί τους δεν αποδεικνύονται και δεν πείθουν τις δικαστικές αρχές, οι οποίες υποψιάζονται (εύλογα) ότι ο Πλατινί έλαβε το ποσό αυτό, δύο μήνες πριν από τις εκλογές της FIFA, προκειμένου να πεισθεί να μην είναι υποψήφιος στις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου 2011, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο στον Ελβετό παράγοντα, ώστε να παραμείνει στην προεδρική καρέκλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024