Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόλπο Πλατινί με Ινφαντίνο (8ο) υποψήφιο πρόεδρο της FIFA

Κόλπο Πλατινί με Ινφαντίνο (8ο) υποψήφιο πρόεδρο της FIFA

Ο Τζάνι Ινφαντίνο είναι ο τελευταίος, που κατέθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη FIFA στις 26 Φεβρουαρίου 2016, με τον Ιταλοελβετό αξιωματούχο να αποτελεί την εναλλακτική λύση της UEFA, στην περίπτωση κατά την οποία ο νυν πρόεδρος, Μισέλ Πλατινί, αναγκαστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Η υποψηφιότητα του Ινφαντίνο, που εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή, διασφαλίζει στην UEFA ότι θα έχει έναν δικό της υποψήφιο στις εκλογές της FIFA, στην περίπτωση της οριστικής τιμωρίας του Πλατινί.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο είναι ο τελευταίος, που κατέθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη FIFA στις 26 Φεβρουαρίου 2016, με τον Ιταλοελβετό αξιωματούχο να αποτελεί την εναλλακτική λύση της UEFA, στην περίπτωση κατά την οποία ο νυν πρόεδρος, Μισέλ Πλατινί, αναγκαστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Η υποψηφιότητα του Ινφαντίνο, που εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή, διασφαλίζει στην UEFA ότι θα έχει έναν δικό της υποψήφιο στις εκλογές της FIFA, στην περίπτωση της οριστικής τιμωρίας του Πλατινί.

Ο Γάλλος παράγοντας τελεί υπό προσωρινή αναστολή καθηκόντων για 90 ημέρες, ποινή που του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, στο πλαίσιο της έρευνας για την καταβολή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 2011 από τη FIFA, για ένα έργο που ισχυρίζεται ότι είχε αναλάβει στο διάσημα 1999 – 2002.

Συνολικά την προεδρία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας διεκδικούν οκτώ παράγοντες του ποδοσφαίρου: ο πρόεδρος της Ασιατικής Συνομοσπονδίας, Σεΐχ Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλίφα από το Μπαχρέιν, ο Νοτιοαφρικανός Τοκίο Σεξβάλε, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Ντέιβιντ Ναχίντ από το Τρίνινταντ & Τομπάγκο, ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Σαμπάν από τη Γαλλία και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Λιβερίας, Μούσα Μπιλίτι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024