Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η FIBA ενημερώνει τις ομάδες για τη λίγκα που... οραματίζεται

Η FIBA ενημερώνει τις ομάδες για τη λίγκα που… οραματίζεται

Η FIBA προσκάλεσε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό καθώς και όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκα στις 43 Νοεμβρίου στο κτήριο «House of Basketball» στην Ελβετία, για να τους παρουσιάσει τα σχέδιά της για μια νέα διοργάνωση. Σε αυτή, τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και οι Πράσινοι θα έχουν εγγυημένο συμβόλαιο. Διαβάστε ποιο είναι το πλάνο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Mε ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ (FIBA) προσκάλεσε επισήμως για τις 3 Νοεμβρίου εκπροσώπους των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά και της Euroleague, στο κτήριο του «House of Basketball», στην Ελβετία, με θέμα συζήτησης το μοντέλο μιας νέας διοργάνωσης.

Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και σε μία ακόμη συνάντηση τον περασμένο μήνα, η FIBA είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της τους διοικούντες και εκπροσώπους αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Στο μοντέλο αυτό που δημοσιοποιεί η FIBA την Τρίτη, με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται πως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, θα έχουν εγγυημένη θέση, εφόσον η διοργάνωση αυτή που οραματίζεται η FIBA πάρει «σάρκα και οστά».

O γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τους εκπροσώπους των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων στο «House of Basketball» και ν’ ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους».

Το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης που μελετά έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA. Σύμφωνα με αυτό, δεκαέξι ομάδες θα ρίχνονται στη «μάχη» της A’ φάσης, εκ των οποίων οι οκτώ θα έχουν εγγυημένη θέση.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οι οκτώ αυτές ομάδες (εφόσον βέβαια προκύψει η διοργάνωση εν τέλει) θα είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Αναντολού Εφές, Φενερμπαχτσέ (Τουρκία).

Εγγυημένη θέση θα έχουν και οι τέσσερις πρωταθλήτριες των ισάριθμων εθνικών πρωταθλημάτων των Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Λιθουανία. Οι τέσσερις εναπομείνασες θέσεις θα καλύπτονται από τις 4 πρώτες που θα προκύπτουν από προκριματικά με τη συμμετοχή ομάδων από 28 εθνικά πρωταθλήματα (με ελάχιστη εκπροσώπηση από 23 πρωταθλητές εθνικών λιγκών).

Οι 16 ομάδες θα δίνουν διπλά παιχνίδια (εντός και εκτός με τις υπόλοιπες 15, δηλαδή 30 αγώνες) στην A’ φάση. Οι πρώτες 8 θα εξασφαλίζουν την πρόκριση στα πλέι οφ. Τα πλέι οφ θα κρίνονται στις 2 νίκες, δηλαδή «best of 3». Οι τέσσερις νικητές εξασφαλίζουν την παρουσία τους στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024