
Τίτλοι τέλους για την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»
Οι τίτλοι τέλους για την εφημερίδα Αγγελιοφόρος έπεσαν επισήμως σήμερα, Τρίτη, με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της εργοδοσίας Βασίλη Μπακατσέλου στους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση προχωρά σε παύση πληρωμών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης. Η εφημερίδα απασχολούσε 110 εργαζόμενους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 8 μηνών, ενώ για την αποζημίωσή τους δεν έγινε καμία νύξη. Σκληρή ανακοίνωση από την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).
Οι τίτλοι τέλους για την εφημερίδα Αγγελιοφόρος έπεσαν επισήμως σήμερα, Τρίτη, με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της εργοδοσίας Βασίλη Μπακατσέλου στους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση προχωρά σε παύση πληρωμών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.Η εφημερίδα απασχολούσε 110 εργαζόμενους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 8 μηνών, ενώ για την αποζημίωσή τους δεν έγινε καμία νύξη.
«Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας ‘Αγγελιοφόρος’» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), επισημαίνοντας ότι η εργοδοσία απέφυγε την παραμικρή νύξη για αποζημιώσεις. «Αντιθέτως, είπε με κυνισμό ότι η επιχείρηση διάλεξε αυτή τη λύση για να έχουν οι εργαζόμενοι τον χρόνο να απευθυνθούν στα Ταμεία τους και να πάρουν από αυτά χρήματα που δικαιούνται, προφανώς εφόσον κάνουν επίσχεση εργασίας», αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ.
«Με τέτοιο πνεύμα αντιμετωπίστηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν να πληρωθούν οκτώ μήνες από έναν επιχειρηματία που δε δίστασε να υποκριθεί ότι διαπραγματεύεται για ‘βιώσιμη λύση’ παίζοντας με τις ελπίδες του προσωπικού και κρατώντας το σε ιδιότυπη ομηρία» προσθέτει η Ένωση.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» σε συνέλευση την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βερίκοκο: Το must φρούτο του καλοκαιριού
- Καιρός: Θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς και μελτέμια στο Αιγαίο – Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά
- ΗΠΑ: Η επέτειος των 250 χρόνων της Αμερικής στη σκιά του Τραμπ
- Ο γιος των Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί μπαίνει στον χώρο του θεάματος
- Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Οι νυν μας μοιάζουν με τους πρώην μας;
- Το «μάθημα» από το Στρασβούργο για την ελευθερία του λόγου



