Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες συγκρίνουν το AfD με τους νεοναζί

Οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες συγκρίνουν το AfD με τους νεοναζί

Ελάχιστες «διαφορές από τους νεοναζί» διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ραλφ Στέγκνερ για τον επικεφαλής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπγιορν Χέκε στη Θουριγγία. Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ο Στέγκνερ ζήτησε να παρακολουθείται το AfD από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας.

Ελάχιστες «διαφορές από τους νεοναζί» διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ραλφ Στέγκνερ για τον επικεφαλής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπγιορν Χέκε στη Θουριγγία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ο Στέγκνερ ζήτησε να παρακολουθείται το AfD από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι κάποιος όπως ο Χέκε «δεν διαφέρει από τους νεοναζί».

Το κόμμα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο ακροδεξιό NPD, πρόσθεσε για να υπογραμμίσει ευθύς αμέσως ότι «τέτοιοι τύποι» στην ηγεσία ενός κόμματος αποτελούν «περιπτώσεις για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας και την εισαγγελία».

Ο Χέκε κάνει τα πάντα για να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου, επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel.

Τις εκκλήσεις του για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων στην Ερφούρτη κατά την μεταναστευτικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης ακολουθούν εδώ και εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Παράλληλα όταν προσεκλήθη πρόσφατα σε γνωστή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ARD, ο επικεφαλής του AfD στη Θουριγγία τοποθέτησε τη γερμανική σημαία στην καρέκλα του και ανέλυσε τις ακραίες θέσεις του για τη μεταναστευτική πολιτική, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τον Στέγκνερ οι απόψεις του Afd συμπίπτουν σε πολλά σημεία με αυτές του Pegida.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024