Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Δημοκρατία του Ζακιστάν» βρίσκεται στην έρημο της Γιούτα

Η «Δημοκρατία του Ζακιστάν» βρίσκεται στην έρημο της Γιούτα

Θα πρέπει να περάσεις πρώτα από ένα γιγαντιαίο ρομπότ και να έχεις μαζί σου ένα ιδιαίτερο διαβατήριο, προκειμένου να διασχίσεις τα σύνορα της Δημοκρατίας του Ζακιστάν. Αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία του... εμπνευστή της, ενός νεαρού καλλιτέχνη που θέλει να δημιουργήσει ένα δικό του κράτος στην έρημο της Γιούτα, στις ΗΠΑ.

Θα πρέπει να περάσεις πρώτα από ένα γιγαντιαίο ρομπότ και να έχεις μαζί σου ένα ειδικό διαβατήριο, προκειμένου να διασχίσεις τα σύνορα της Δημοκρατίας του Ζακιστάν.

Αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία του… εμπνευστή της, ενός νεαρού καλλιτέχνη που θέλει να δημιουργήσει ένα δικό του κράτος στην έρημο της Γιούτα, στις ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μάλλον δεν θα συμφωνήσει, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Ζακ Λάντσμπεργκ (το Ζακιστάν όπως καταλαβαίνει κανείς προέρχεται από το όνομά του) να ονειρεύεται.

Το Ζακιστάν «γεννήθηκε» το 2005, όταν ο Λάντσμπεργκ αγόρασε 8.000 τετραγωνικά μέτρα ερήμου, σε μία περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 96 χιλιομέτρων από την πιο κοντινή πόλη, έναντι μόλις 610 δολαρίων μέσω eBay.

Ο Λάντσμπεργκ αποκαλεί τον εαυτό του πρόεδρο του Ζακιστάν και έχει δημιουργήσει τη δική του σημαία, μία αψίδα νίκης και ένα γιγαντιαίο ρομπότ που «ρόλος» του είναι να ελέγχει τα σύνορα για πιθανούς εισβολείς.

Όποιος επιθυμεί να επισκεπτεί το Ζακιστάν μπορεί να το κάνει, θα πρέπει, όμως, πρώτα να διαθέτει ειδικό διαβατήριο, το οποίο μπορεί να αγοράσει μέσω Internet στην τιμή των 40 δολαρίων.

Ο Λάντσμπεργκ παραδέχεται ότι είναι μάλλον αδύνατο να δημιουργήσει τη δική του χώρα, ωστόσο επιμένει ότι θα προσπαθήσει να το κάνει.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ζακιστάν μπορεί να μάθει κανείς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024