Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Αχαρνών, Χαϊδαρίου, Αγ.Αναργύρων
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες κηρύχθηκαν οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Χαϊδαρίου, λόγω των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία. Η απόφαση που ελήφθη από την Περιφέρεια Αττικής κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες κηρύχθηκαν οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Χαϊδαρίου, λόγω των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία.
Η απόφαση που ελήφθη από την Περιφέρεια Αττικής κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση που προκλήθηκε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τους συγκεκριμένους δήμους την περασμένη Πέμπτη.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Χαϊδαρίου.
Η κακοκαιρία που έπληξε την ηπειρωτική χώρα την Πέμπτη -ιδίως την ανατολική Αττική και τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας- είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστεί ένα ακόμα.
Στη διάρκεια του 24ώρου, η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής δέχτηκε 3.500 κλήσεις, που αφορούσαν σε 1.125 αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων, καθώς και 55 κοπές δέντρων.
Οι Υπηρεσίες της τέθηκαν σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σύνολο των συμβάντων με 140 συνεργεία και 540 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Τα συνεργεία και τα σκαπτικά της Περιφέρειας Αττικής με την ενεργοποίηση όλου του εργατικού και τεχνικού δυναμικού, εργάζονται ακατάπαυστα για την απομάκρυνση των εμποδίων από τα σημεία απορροής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για την Τύρο – Σκοτώθηκε Λιβανέζος στρατιώτης
- Καύσωνας τον Μάιο στην Ευρώπη: το νέο πρόσωπο της κλιματικής κρίσης
- Ο Βινίσιους θέλει να συνεχίσει στην Ρεάλ, αλλά δεν… βιάζεται
- Συνελήφθη 25χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Έκρυβε 76 κιλά κάνναβης στο σπίτι του
- Τα ανθρωποειδή ρομπότ στην Κίνα αποκτούν αριθμό ταυτότητας για λόγους ασφάλειας
- Ολυμπιακός: Ήδη 7.000 ανανεώσαν τα διαρκείας τους για τη νέα σεζόν
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Ανατροπή και συγκάλυψη από τον βοηθό του – «Τον άφησε να πεθάνει» λένε οι αδελφές του
- Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442