Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στέλνει, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, εν όψει της άφιξή του στην Αθήνα. «Τα πράγματα είναι απλά: απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, αλλά και με το οικονομικό επιτελείο.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στέλνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση, σε μία στιγμή που έχουν αρχίσει να ανακύπτουν δυσκολίες στις συνομιλίες για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα μπορούσαν να υπάρχουν επιπλοκές, ο κ. Ντομπρόβσκις απαντά στο Βήμα της Κυριακής: «Τα πράγματα είναι απλά: απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων».

Στο θέμα του χρέους ο κ. Ντομπρόβσκις μιλά για μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και χάριτος, ενώ προσθέτει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα θα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα, θα συνοδεύουν -σύμφωνα με πηγές στην Αθήνα- ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάς Ντερούζ, του οποίου η παρουσία στην εν λόγω αντιπροσωπεία δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένη, καθώς και ο Μάαρτεν Βερβέ, επικεφαλής της νεοσύστατης Υπηρεσίας για την Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Η υπηρεσία αυτή που αποσκοπεί στην παροχή «τεχνικής βοήθειας», για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχει αναλάβει τελευταία να βοηθήσει και στη διαχείριση του προσφυγικού. Ο κ. Βερβέ θα μετάσχει στις περισσότερες συναντήσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής με τους Έλληνες υπουργούς.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει «τη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση, τόσο των δεσμεύσεων της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους».

«Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση» πρόσθεσε ο κ. Καρβούνης.

Τη Δευτέρα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη (09:30) και εν συνεχεία (10:30) με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 12:00 θα συναντηθεί με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής. Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 15:30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα (09:30) και στις 10:45, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, στην Τεχνόπολη-Γκάζι.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024