Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης οδεύει προς τη ΓΓΔΕ
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης οδεύει προς τη ΓΓΔΕ

Τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα, προωθεί η κυβέρνηση για τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου.

Τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα, προωθεί η κυβέρνηση για τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, σύμφωνα με το Βήμα.

Ο κ. Κουτεντάκης προέρχεται από τη νέα γενιά της επιστημονικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργικού συμβούλου και εν συνεχεία προτάθηκε για γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ενεργό εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τόσο στο Brussels Group όσο και επί ελληνικού εδάφους, ενώ ήταν ουκ ολίγες φορές από τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο EuroWorking Group. Είχε δε τους τελευταίους μήνες πολύ στενή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ενώ θεωρείται ότι σημαντικό ρόλο για την αξιοποίησή του τους τελευταίους κρίσιμους μήνες έπαιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Κουτεντάκης έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024