Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Delorean: Επιστροφή στο αυτόνομο μέλλον

Delorean: Επιστροφή στο αυτόνομο μέλλον

Για ερευνητικούς σκοπούς μια ομάδα φοιτητών δημιούργησαν ένα ηλεκτροκίνητο Delorean το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί ιδιαίτερα απαιτητικούς ελιγμούς χωρίς τη συμβολή ενός οδηγού.

Μπορεί το Delorean, γνωστό από την παρουσία του στο σίκουελ κινηματογραφικών ταινιών «Back to the future» να μην κατάφερε να διατηρήσει τη δυνατότητα να ίπταται και να ταξιδεύει στο μέλλον, ωστόσο, χάρη στις προσπάθειες μιας ομάδας φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνια απέκτησε την ικανότητα να κινείται χωρίς τη βοήθεια του οδηγού.

Το τροποποιημένο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο Delorean εξελίχθηκε ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα των συστημάτων αυτόνομης κίνησης να διαχειρίζονται κρίσιμες καταστάσεις.

«Θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα αυτόνομο όχημα που θα είναι ικανό να πραγματοποιεί όποιον ελιγμό απαιτείται ώστε να αποφευχθεί ένα ατύχημα. Οι νόμοι της Φυσικής οριοθετούν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, ωστόσο, πιστεύουμε πως το λογισμικό είναι ικανό να πραγματοποιήσει οποιονδήποτε ελιγμό μέσα σε αυτά τα όρια», δήλωσε ο επικεφαλής του project και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια, Cris Gerdes.

Για την εξέλιξη του MARTY, όπως είναι το ψευδώνυμο του ηλεκτροκίνητου Delorean, το Πανεπιστήμιο του Stanford συνεργάστηκε με την Renovo Motors, μια start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και έχει έδρα τη Silicon Valley.

Η Renovo Motor υπογράφει το σύστημα κίνησης του Delorean, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει ως και 5400 Nm ροπής στους πίσω τροχούς του πειραματικού οχήματος.

Αν και το παραπάνω νούμερο ακούγεται εξωπραγματικό, το video που συνοδεύει την προσπάθεια των φοιτητών του Stanford, είναι αρκετό ώστε να πείσει ακόμη και τους πλέον καχύποπτους.

auto.in.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024