Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για κινητοποιήσεις αποφασίζουν το Σάββατο οι φαρμακοποιοί

Για κινητοποιήσεις αποφασίζουν το Σάββατο οι φαρμακοποιοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζουν για την Παρασκευή οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναμένεται να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών κατά έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζουν για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναμένεται να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Το ΔΣ του ΠΦΣ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της συνάντησης του Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, δηλαδή την επίτευξη συμφωνίας ως προς το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων και την δυνατότητα συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο και μη φαρμακοποιών.

Οι φαρμακοποιοί διέκοψαν τη συνεδρίαση και επειγόντως μετέβησαν στο Υπουργείο Υγείας και ενημερώθηκαν από τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό για τα τεκταινόμενα.

«Διαπιστώθηκε ότι στην διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Ως εκ τούτου ελήφθη η απόφαση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή και την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης το Σάββατο.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024