
Στο Taxis σταδιακά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις (Οκτώβριος-Φεβρουάριος 2016). Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς την Πέμπτη, ενώ η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης λήγει στις 30 Οκτωβρίου. Το ποσό του φόρου είναι το ίδιο με πέρυσι. Ωστόσο, η μηνιαία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι υψηλότερη, καθώς οι δόσεις είναι λιγότερες.
Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις (Οκτώβριος-Φεβρουάριος 2016).
Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι, αφού χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό τους για να μπουν στο σύστημα, θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015.
Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς την Πέμπτη, ενώ η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης λήγει στις 30 Οκτωβρίου. Αν καθυστερήσει ο φορολογούμενος να πληρώσει έστω και μία ημέρα, θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις 0,73% για κάθε μήνα που θα περνάει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της κάθε δόσης.
Τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕNΦΙΑ) καλούνται να πληρώσουν πάνω από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Στόχος της κυβέρνησης είναι η άντληση εσόδων ύψους 2,650 δισ. ευρώ.
Το ποσό του φόρου είναι ίδιο με πέρυσι. Ωστόσο, η μηνιαία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι γιατί ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε -και όχι σε έξι- δόσεις.
Οι επόμενες τέσσερις δόσεις θα πληρωθούν αντίστοιχα στα τέλη των επόμενων μηνών, με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Οι αλλαγές
Ωστόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων υπάρχει μια παγίδα που μπορεί να οδηγήσει χιλιάδες φτωχούς, ανέργους, πολύτεκνους και αναπήρους να χάσουν τις εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπολογίζονται στα συνολικά εισοδήματα και αφορολόγητα επιδόματα, όπως είναι το επίδομα ανεργίας, το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα τριτέκνων – πολυτέκνων, η διαφορά του τεκμαρτού εισοδήματος με το πραγματικό, το ΕΚΑΣ χαμηλοσυνταξιούχων, το φοιτητικό επίδομα, οι αποζημιώσεις απόλυσης, οι μισθοί, συντάξεις και πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι «βέροι» Γερμανοί: Σε προεκλογική εκδήλωση του AfD έψαλαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας
- Η δημοπρασία του εν ζωή σχεδιαστή μόδας Martin Margiela έσπασε κάθε ρεκόρ
- Καμία αλλαγή στην Super League: Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση
- Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος – «Το κράτος δολοφονεί»
- Κυψέλη: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για τις ρωγμές – Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας απαντά η Ελληνικό Μετρό
- Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα – Ψεκασμοί και οδηγίες στους κατοίκους

