Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Forget Me Not»: Ο Γιάννης Στάνκογλου «ξενιτεύεται» στην Αλάσκα

«Forget Me Not»: Ο Γιάννης Στάνκογλου «ξενιτεύεται» στην Αλάσκα

Η νέα, επίκαιρη ταινία του Γιάννη Φάγκρα (Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω, 2001, Βραβείο ΠΕΕΚ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) μας ταξιδεύει στις παγωμένες θάλασσες της Αλάσκας και μας φέρνει πιο κοντά στη ζωή, την αγάπη και τα όριά μας. Το Forget Me Not είναι ένα road movie στις θάλασσες της Αλάσκας, από το Βόρειο Ειρηνικό έως […]

Η νέα, επίκαιρη ταινία του Γιάννη Φάγκρα (Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω, 2001, Βραβείο ΠΕΕΚ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) μας ταξιδεύει στις παγωμένες θάλασσες της Αλάσκας και μας φέρνει πιο κοντά στη ζωή, την αγάπη και τα όριά μας.

Το Forget Me Not είναι ένα road movie στις θάλασσες της Αλάσκας, από το Βόρειο Ειρηνικό έως τον Βερίγγειο Πορθμό. Είναι ακόμα η αποτύπωση της μοναξιάς και την περιπλάνησης ενός ξενιτεμένου ανθρώπου σε μια άγρια γη και η δύναμη της αγάπης που μπορεί να φτάσει στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η ταινία του Γιάννη Φάγκρα, που η περιπέτειά της κράτησε δέκα χρόνια, αποκαλύπτει έναν κόσμο μυθικών διαστάσεων. Ο ουρανός και η θάλασσα είναι τα όρια. Κάτω από τις παγωμένες επιφάνειες το αίμα βράζει. Όλα είναι δυνατά αρκεί να έχουμε πίστη. Το Forget Me Not είναι μια ειδική συνθήκη όπου ο χρόνος αλλάζει μορφή. Τα δευτερόλεπτα μετρούν διαφορετικά. Άλλοτε βασανιστικά και άλλοτε λυτρωτικά μας φέρνουν πιο κοντά στο πραγματικό νόημα της ζωής. Που δεν είναι άλλο από το ταξίδι.


Σύνοψη
Ο λήθαργος της Νέας Ορλεάνης ταράζεται όταν ο Άλεξ παίρνει ένα μήνυμα από την Δάφνη, την αγαπημένη του στην Ελλάδα. Καθώς η επιθυμία του να επιστρέψει ξυπνάει, η ευκαιρία να κερδίσει πολλά χρήματα εμφανίζεται με τη μορφή μιας μυστήριας καταδυτικής δουλειάς στο Βερίγγειο πορθμό.

Ο Άλεξ υπόσχεται να επιστρέψει μετά την αποστολή αλλά η Δάφνη δεν περιμένει πια. Φεύγει για την Αλάσκα και φτάνει στο Χόμερ καθώς ο Άλεξ σαλπάρει.

Ενώ ο Άλεξ ταξιδεύει στη θάλασσα η Δάφνη προσπαθεί να τον εντοπίσει με τη βοήθεια ενός τοπικού πιλότου πετώντας σε μια παράλληλη πορεία.

Γυρισμένο κυρίως σε ένα μικρό σκάφος στη Θάλασσα Μπέρινγκ και στους πραγματικούς τόπους της ιστορίας, η ταινία αποκαλύπτει έναν κόσμο μυθικών διαστάσεων, με μια θάλασσα κι έναν ουρανό που ταυτόχρονα ενώνουν και χωρίζουν τους πρωταγωνιστές της.

Χειροποίητο σε φιλμ 35μμ.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Φάγκρας
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν, Ηλίας Μωραΐτης, Θορ Γκούκερ, Μάικλ Χίλερ, Ματ Τούνσεθ, Μπρία Χόμπγκουντ, Αλτινάι Μπουρίνα
Παραγωγή: Ντοκ ΕΠΕ, Γιάννης Φάγκρας, ΕΚΚ

Η ταινία κυκλοφορεί από τις 29 Οκτωβρίου αποκλειστικά στους κινηματογράφους Αλκυονίς και Ααβόρα

  • Η ταινία του Γιάννη Φάγκρα έρχεται 10 ολόκληρα χρόνια έπειτα από την τελευταία του ταινία Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω
  • Οι γλώσσες που ακούγονται στην ταινία είναι αγγλικά, ρώσικα και ελληνικά
  • Το Forget me not είναι η μοναδική ταινία fiction που έχει γυριστεί στη Βερίγγειο Θάλασσα και τα νησιά της, όπως δηλώνει ο Γιάννης Φάγκρας
  • Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν φθινόπωρο
  • Ο ίδιος ο Γιάννης Φάγκρας ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και έχει ιδιαίτερη αγάπη στη θάλασσα

entertainment.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024