Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστόλου: Σταδιακή εφαρμογή της αύξησης εισφορών στον ΟΓΑ

Αποστόλου: Σταδιακή εφαρμογή της αύξησης εισφορών στον ΟΓΑ

Στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς. Αναφερόμενος στο σενάριο περί τριπλασιασμού των εισφορών στον ΟΓΑ ανέφερε ότι το υπουργείο θα ζητήσει τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου σε βάθος 3-5 ετών.

Στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς.

Κύριο θέμα που απασχολεί το υπουργείο είναι το ζήτημα της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, το οποίο, όπως είπε στο Mega δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του χώρου και στη διαφορετική μεταχείριση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι φτάνουν τις 340.000. Τηρώντας βιβλία εσόδων-εξόδων θα εμφανιστεί πραγματικά το κόστος παραγωγής, τόνισε ο κ. Αποστόλου, επισημαίνοντας πως η φορολογητέα ύλη δεν θα υπάρχει ως καθαρό κέρδος.

Ερωτηθείς για το εάν θα φορολογηθούν οι ενισχύσεις, διευκρίνισε πως το υπουργείο θα εξετάσει το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κληθείς να απαντήσει για το σενάριο περί τριπλασιασμού των εισφορών στον ΟΓΑ, ανέφερε πως το υπουργείο θα ζητήσει την σταδιακή εφαρμογή του μέτρου, σε βάθος 3-5 ετών. Τόνισε, πάντως, πως έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του ΟΓΑ, όπου είναι ασφαλισμένοι περίπου 1.350.000 άνθρωποι.

Αναφερόμενος, τέλος, στους νέους αγρότες, ο κ. Αποστόλου επισήμανε πως δίνονται και θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα, όπως για παράδειγμα αύξηση των επιδοτήσεων με την κατάθεση του σχεδίου βελτίωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024