Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
BMW Gran X1 2016: Βαυαρικά επτάσφαιρα

BMW Gran X1 2016: Βαυαρικά επτάσφαιρα

Οι Βαυαροί ετοιμάζουν το νέο επταθέσιο μέλος της γκάμας της Χ1 η οποία έχοντας στη διάθεσή της τα ίδια μηχανικά και μη μέρη με τη γνωστή εκδοχή της, αλλά διαφορετικές αναλογίες θα αναλάβει να προβάλλει την πιο οικογενειακή πλευρά του μοντέλου.

Με τη νέα, δεύτερη γενιά της Χ1 να έχει πάρει την θέση που της αντιστοιχεί στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της φίρμας, η BMW φαίνεται να ετοιμάζει την επόμενη και πιο ευρύχωρη προσθήκη για την γκάμα του crossover.

O λόγος για την επταθέσια εκδοχή του μοντέλου η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της άφιξής του που αναμένεται στις αρχές του 2016.

Διαθέτοντας μεγαλύτερο ύψος το νέο επταθέσιο μοντέλο φαίνεται να διαφοροποιείται αρκετά και σε επίπεδο αισθητικής σε σχέση με τη γνωστή Χ1, μεταβάλλοντας στοιχεία όπως οι προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα και οι γραμμές του αμαξώματος προκειμένου να δώσει το στίγμα ενός πιο οικογενειακού χαρακτήρα, αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των διαφορετικών του αναλογιών του προς όφελος ενός κομψού αποτελέσματος.

Όπως και να έχει με τη σχεδίαση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η επταθέσια Χ1 θα έχει ως αφετηρία την ίδια εμπροσθοκίνητη αρχιτεκτονική με την ήδη γνωστή εκδοχή του SUV, μεγιστοποιώντας τα πλεονεκτήματα ευρυχωρίας που εξασφάλισε η νέα γενιά.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η νέα εκδοχή της Χ1 η οποία φημολογείται ότι θα ονομαστεί Gran X1 χωρίς ωστόσο τίποτα ακόμα να έχει ανακοινωθεί επισήμως θα υιοθετήσει την ίδια γκάμα αποδοτικών κινητήρων, εκκινώντας από τους τρικύλινδρους diesel και βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρου και απόδοση 136 και 116 ίππων αντίστοιχα.

Τη σκυτάλη στην γκάμα θα πάρουν οι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και diesel με ισχύ από 150 έως και 231 ίππους σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης xDrive και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων.

Παράλληλα, σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση στα πρότυπα της αντίστοιχης εκδοχής της Σειράς 2 Active Tourer.

AUTOMEDIA

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024