Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόπειρα δολοφονίας υποψήφιας για το δήμο Κολωνίας με ξενοφοβικό κίνητρο

Απόπειρα δολοφονίας υποψήφιας για το δήμο Κολωνίας με ξενοφοβικό κίνητρο

Στο λαιμό μαχαίρωσε ένας 44χρονος την υποψήφια δήμαρχο Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ την παραμονή της δημοτικής κάλπης, τραυματίζοντάς την σοβαρά. Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη και οι Αρχές μιλούν για ξενοφοβικό κίνητρο. Κανονικά οι εκλογές, στις οποίες η Ρέκερ εμφανίζεται να έχει ισχυρή δυναμική. Κλοιός «εναντίον του εξτρεμισμού και της βίας» από πολίτες και πολιτικούς γύρω από το δημαρχείο.

Στο λαιμό μαχαίρωσε ένας 44χρονος την υποψήφια δήμαρχο Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ την παραμονή της δημοτικής κάλπης, τραυματίζοντάς την σοβαρά. Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη και οι Αρχές μιλούν για ξενοφοβικό κίνητρο.

Οι εκλογές, στις οποίες η τυπικά ακομμάτιστη Ρέκερ (που στηρίζεται από CDU, Πράσινους και Φιλελεύθερους) εμφανίζεται να έχει ισχυρή δυναμική, θα διεξαχθούν κανονικά.

Η Ρέκερ βρισκόταν μετά τις εννέα το πρωί του Σαββάτου σε περίπτερο της εκστρατείας της στη δυτική Κολωνία μαζί με άλλα τέσσερα άτομα. Ο δράστης πλησίασε την ομάδα και επιτέθηκε στην 58χρονη υποψήφια, μαχαιρώνοντας την ίδια και άλλον έναν παριστάμενο.

Η Ρέκερ τραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό, όμως είχε τις αισθήσεις της όταν έφτασε το ασθενοφόρο και την μετέφερε στην Πανεπιστημιακή Κλινική της πόλης. Σύμφωνα με τις αναφορές από το περιβάλλον της χειρουργήθηκε και έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Εκτός κινδύνου βρίσκεται και ο δεύτερος τραυματίας.

Οι παριστάμενοι προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, κάτι που έγινε εφικτό χάρη στην παρέμβαση αστυνομικού που έτυχε να βρίσκεται εκτός υπηρεσίας στο σημείο εκείνη την ώρα. Ο άνδρας συνελήφθη.

Ως αιρετή αρμόδια για κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, η Ρέκερ ήταν υπεύθυνη και για τις υπηρεσίες υποδοχής προσφύγων στην Κολωνία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της οικείας εισαγγελίας, «οι μαρτυρίες δείχνουν προς την κατεύθυνση ξενοφοβικού κινήτρου». Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε αυτήν την κατεύθυνση φέρονται να δείχνουν και τα όσα έχει πει μέχρι τώρα ο συλληφθείς.

Η τοπική Koelner Stadt-Anzeiger επικαλούμενη δικές της πληροφορίες υποστηρίζει πως ο δράστης ήταν στο παρελθόν «δραστήριος» στη νεοναζιστική σκηνή, υποστηρικτής της εκτός νόμου πλέον ακροδεξιάς ομάδας FAP.

Το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) περιορίστηκε στο ότι «τα πρώτα στοιχεία μιλούν για επίθεση με πολιτικό κίνητρο». Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα, με την καγκελάριο Μέρκελ να εμφανίζεται «συγκλονισμένη» και τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ να δηλώνει «σοκαρισμένος».

Ο δήμος ανέφερε μετά την επίθεση πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά. Αρχικά, οι κάλπες θα στήνονταν το Σεπτέμβριο, όμως είχαν αναβληθεί την τελευταία στιγμή εξαιτίας προβλημάτων με τα ψηφοδέλτια.

Το απόγευμα, πολίτες και πολιτικοί περικύκλωσαν το δημαρχείο κρατώντας κεριά σε συγκέντρωση «εναντίον του εξτρεμισμού και της βίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024