Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας
Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας, ενώ εκφράζει αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση στον πολιτικό λόγο, στην οργανωτική συγκρότηση και στον τρόπο παραγωγής πολιτικού έργου.
Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ενώ εκφράζει αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.
«Πολύ φοβούμαι ότι η ΝΔ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, όχι απλώς να διασπαστεί, αλλά να κατακερματιστεί και κυρίως να καταστεί αδιάφορη» τονιζει ο βουλευτής της ΝΔ στην εφημερίδα Αγορά.
Ο ίδιος αποδίδει αυτή την κατάσταση στον τρόπο εκλογής νέου προέδρου, χαρακτηρίζοντάς τον «αποκομμένο από κάθε ιδεολογικό πρόσημο», ενώ «στερείται πολιτικού νοήματος».
«Αλλά ακόμη κι αν κινδυνέψει η Νέα Δημοκρατία με διάσπαση ή και με αφανισμό, λόγω συγκεκριμένων προσωπικών στρατηγικών, δεν θα εξαφανισθεί η Κεντροδεξιά» συμπληρώνει.
Ο κ. Δένδιας εκφράζει ενστάσεις για την εκλογική διαδιακασία που αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς διεξάγεται, με κυριότερο το ποιο είναι το εκλογικό σώμα.
«Το να δίνεις τρία ευρώ και να ψηφίζεις δεν συνιστά σοβαρή διαδικασία» προσθέτει.
Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση στον πολιτικό λόγο, στην οργανωτική συγκρότηση και στον τρόπο παραγωγής πολιτικού έργου. «Δεν χρειάζεται όμως να γίνει κακέκτυπο του ΣΥΡΙΖΑ» διευκρινίζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαστούνη: Οκτώ προσαγωγές για τον εμπρησμό του μαγαζιού του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
- Σπίτι μου 2: Φουντώνει η αγωνία των δικαιούχων που είναι «στον αέρα» – Τι απαντά το υπουργείο
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Για το 3-0 και το Final-4 στο «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442