Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουέντιν Ταραντίνο: «Ποτέ δεν απαξίωσα την ταινία Selma»

Κουέντιν Ταραντίνο: «Ποτέ δεν απαξίωσα την ταινία Selma»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Λίγους μήνες πριν το μεταμοντέρνο γουέστερν του,The Hateful Eight, κυκλοφορήσει στις αίθουσες, ο Κουέντιν Ταραντίνο έρχεται αντιμέτωπος με σκληρές κριτικές. Οι τοποθετήσεις του πάνω στην ταινία της Άβα Ντουβερνάι, Selma (2014), που εξιστορεί την περίοδο τριών μηνών του 1965 όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ηγήθηκε μιας επικίνδυνης εκστρατείας με σκοπό την εξασφάλιση ίσων […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Λίγους μήνες πριν το μεταμοντέρνο γουέστερν του,The Hateful Eight, κυκλοφορήσει στις αίθουσες, ο Κουέντιν Ταραντίνο έρχεται αντιμέτωπος με σκληρές κριτικές. Οι τοποθετήσεις του πάνω στην ταινία της Άβα Ντουβερνάι, Selma (2014), που εξιστορεί την περίοδο τριών μηνών του 1965 όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ηγήθηκε μιας επικίνδυνης εκστρατείας με σκοπό την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων ψήφου, πυροδότησαν έντονες συζητήσεις.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, εξήγησε γιατί η ταινία αγνοήθηκε στα Όσκαρ 2015. Εκεί απομονώθηκαν οι εξής φράσεις του: «Η σκηνοθέτις έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά το Selma άξιζε να αποσπάσει Emmy». Δεδομένου ότι τα βραβεία Έμμυ αφορούν στην αμερικάνικη τηλεόραση, η δήλωση αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη.

Στην ίδια συνέντευξη ο συγγραφέας του American Psycho, Bret Easton Ellis, εξηγούσε γιατί η ταινία του Ταραντίνο «Django, Ο τιμωρός» ήταν ανώτερη εκείνης της Άβα Ντουβερνάι. «»Ο Django, Ο τιμωρός» με απεικονίσεις από την προπολεμική εποχή και με έντονο το στοιχείο του ρατσιμού είναι πολύ πιο τολμηρή ταινία από το Selma», έγραψε συγκεκριμένα.

Ακολούθησε έντονη συζήτηση ανάμεσα στον Ταραντίνο και την κινηματογραφική συντάκτρια Αν Τόμπσον. Σε αυτή ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως δεν έχει παρακολουθήσει το «Selma» και πως η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε.

«Εάν διαβάσετε το άρθρο θα δείτε ότι ο Bret μιλούσε για την ταινία και όχι εγώ. Είπα μεν ότι η ταινία άξιζε Emmy, αλλά το έθεσα με τη μορφή ερώτησης», σημείωσε ο Ταραντίνο ξεκαθαρίζοντας ότι αναρωτήθηκε εάν το έργο έμοιαζε με ταινία της τηλεόρασης.

«Δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν. Τόσο ο Bret όσο κι εγώ προερχόμαστε από τις δεκαετίες των 1970 και ’80 οπότε και υπήρχαν ιστορικές ταινίες στην τηλεόραση», είπε ακόμη.

Όσον αφορά στο Hateful Eight, στη νέα ταινία του Ταραντίνο, που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στις αμερικανικές αίθουσες, οι σπιρτόζικοι διάλογοι, η βία και οι πειραματισμοί, το τρίπτυχο της επιτυχίας του σκηνοθέτη, επανέρχεται.

Πρόκειται για μια ιστορία που απεικονίζει την μετεμφυλιακή Αμερική, γυρνώντας το χρόνο πίσω στο 19ο αιώνα και ακολουθώντας τον κυνηγό επικηρυγμένων κεφαλών John «The Hangman» Ruth (Kurt Russell) και τη φυγά Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) ενώ διασχίζουν το Γουαϊόμινγκ με μια άμαξα.

Ψάχνουν να βρουν καταφύγιο κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας, εμπλέκονται όμως σε μια υπόθεση εξαπάτησης και προδοσίας. Το μεγάλο ερώτημα που προτάσσεται είναι το εάν τελικά οι δύο χαρακτήρες θα επιζήσουν.

Το καστ δυναμιτίζουν, μεταξύ άλλων, οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Μπρους Ντερν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Γουόλτον Γκόγκινς, Τιμ Ροθ, Ντέιμιαν Μπισίρ και Μάικλ Μάντσεν.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024