Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντικές οι διαφορές στο κόστος σνακς και καφέ

Σημαντικές οι διαφορές στο κόστος σνακς και καφέ

Σημαντικές διαφορές θα παρατηρήσουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε σνακς σοκολάτας, αλλά και σε επιλογές καφέ, που θα προτιμήσουν για να συνοδεύσουν το πρωινό ή το απογευματινό τους γεύμα. Έπειτα από σύγκριση τιμών στην αγορά, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο καταναλωτής μπορεί να αποκομίσει σημαντικά κέρδη επί της αξίας των αγορών του, […]

Σημαντικές διαφορές θα παρατηρήσουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε σνακς σοκολάτας, αλλά και σε επιλογές καφέ, που θα προτιμήσουν για να συνοδεύσουν το πρωινό ή το απογευματινό τους γεύμα.

Έπειτα από σύγκριση τιμών στην αγορά, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο καταναλωτής μπορεί να αποκομίσει σημαντικά κέρδη επί της αξίας των αγορών του, σε επώνυμα προϊόντα, αρκεί να κάνει έξυπνα τις επιλογές του.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι εάν ο καταναλωτής επιλέξει από τα Lidl τον καφέ φίλτρου Jacobs (500γρ.) ή τον στιγμιαίο Nescafe Classic (50γρ.), θα χρειαστεί να καταβάλλει το ποσό των 4,99 ευρώ και 1,59 ευρώ αντίστοιχα. Αντιθέτως, εάν επιλέξει τα ίδια προϊόντα από άλλες αλυσίδες, θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 5,64 ευρώ και 1,76 ευρώ αντίστοιχα. Συνολικά, η επιλογή των συγκεκριμένων προϊόντων από τα Lild ανέρχεται στα 6,58 ευρώ ενώ ο μέσος όρος της αγοράς στα ίδια προϊόντα, ανέρχεται στα 7,4 ευρώ.

Επίσης, αν ο καταναλωτής επιλέξει να συνοδεύσει με τον καφέ του, μπισκότα Allatini πτι-μπερ με γεύση σοκολάτας ή ΙΟΝ σοκολάτα Join, θα καταβάλλει στα Lidl το ποσό των 0,97 ευρώ και 1,25 ευρώ αντίστοιχα. Αντιθέτως, η αγορά των ίδιων προϊόντων από ανταγωνιστικές αλυσίδες ανέρχεται στα 2,515 ευρώ. Παράλληλα, η επιλογή του προϊόντος πραλίνα ION (σε τρεις γεύσεις), ανέρχεται στα 2,79 ευρώ από την αλυσίδα Lidl, ενώ η τιμή του στην αγορά ανέρχεται στα 3,085 ευρώ.

Συνολικά, ένα καλάθι με πέντε προϊόντα για επιλογές καφέ και σνακς με σοκολάτα, θα κοστίσει στον καταναλωτή 11,59 ευρώ έναντι 13 ευρώ που κοστολογούνται τα ίδια προϊόντα στην αγορά. Συνεπώς, με την διαφορά των 1,41 ευρώ, ο καταναλωτής κερδίζει μια σοκολάτα ΙΟΝ Join.

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024