Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τις κουρδικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου

H Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τις κουρδικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου

Για ισοπέδωση ολόκληρων χωριών κατηγορεί η Διεθνής Αμνηστία τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, την YPG, επιρρίπτοντάς της εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, η φερόμνεη τακτική σε χωριά που ανακαταλαμβάνονται από την ISIS γίνεται ως «αντίποινα» για την υποστήριξη κατοίκων στους τζιχαντιστές. Απορρίπτει τις κατηγορίες ως ανυπόστατες η YPG.

Για ισοπέδωση ολόκληρων χωριών κατηγορεί η Διεθνής Αμνηστία τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, την YPG, επιρρίπτοντάς της εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, η φερόμνεη τακτική σε χωριά που ανακαταλαμβάνονται από την ISIS γίνεται ως «αντίποινα» για την υποστήριξη κατοίκων στους τζιχαντιστές.

Εκπρόσωπος της κουρδικής YPG απέρριψε τις κατηγορίες ως ανυπόστατες.

Οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής, που υποστηρίζεται και από τις ΗΠΑ, είναι το ισχυρότερο ανάχωμα απέναντι στους τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία.

H Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την YPG, σε αναφορά της που δημοσίευεται την Τρίτη, πως χρησιμοποιεί την υποτιθέμενη υποστήριξη χωρικών στην ISIS για να εκδιώξει μη κουρδικούς πληθυσμούς από τις περιοχές που ανακαταλαμβάνει.

Η οργάνωση επικαλείται μαρτυρίες συνολικά 37 κταοίκων από τις κουρδικές επαρχίες της Χασάκα και της Ράκα. Τα περιστατικά που αναφέρουν συνιστούν, όπως υπογραμμίζει η οργάνωση, παραβίαση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Μαρτυρία κατοίκου από το χωριό Χουσεινίγια, στην περιοχή του Ταλ Χαμίς, ανέφερε πως μέλη της YPG «μας έβγαλαν από τα σπίτια μας και τους έβαλαν φωτιά… έφεραν μπουλντόζες και κατεδάφισαν το ένα σπίτι μετά το άλλο μέχρι να καταστραφεί ολόκληρο το χωριό».

Η αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας περιλαμβάνει και σύγκριση δορυφορικών εικόνων (από το 2014 και το 2015), που υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν τη συστηματική κατεδάφιση οικισμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024