Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χουλιαράκης: Εξαλείφει το ρίσκο του Grexit η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Χουλιαράκης: Εξαλείφει το ρίσκο του Grexit η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και της αξιοπιστία της χώρας και εξαλείφει το ρίσκο εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης, ανοίγοντας τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Προσδιόρισε τους τρεις βασικούς στόχους του πολυνομοσχεδίου, ενώ προανήγγειλε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εντός του 2016.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και της αξιοπιστία της χώρας και εξαλείφει το ρίσκο εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ανοίγοντας τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη κοινή συνεδρίαση των τριών αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

Ο υπουργός, προσδιόρισε τους τρεις βασικούς στόχους του πολυνομοσχεδίου, ενώ προανήγγειλε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εντός του 2016. Συγκεκριμένα, όπως είπε, έως το τέλος του 2015 θα καταβληθούν 3,1 δισ. ευρώ για την πληρωμή των οφειλών, ενώ έως το τέλος του 2016 άλλα 3,9 δις ευρώ.

«Τα μέτρα του νομοσχεδίου είναι σημαντικό μέρος της συμφωνίας που σύναψε η ελληνική κυβέρνηση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και αποτελεί προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του» σημείωσε ο κ. Χουλαριάκης και προσέθεσε:

«Παρά την εφαρμογή ορισμένων δύσκολων μέτρων, η ψήφιση του επιτρέπει την ομαλή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας βραχυχρόνια, αλλά και στη διάρκεια της τριετίας εξαλείφεται το ρίσκο για έξοδο από το κοινό νόμισμα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη της χώρας και διαμορφώνει σταθερότητα και έξοδο από την ύφεση της τελευταίας πενταετίας».

«Προφανώς δεν είναι αρκετό αυτό το νομοσχέδιο, για αυτό και η κυβέρνηση έχει παράλληλο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, και πιστεύουμε ότι θα οδηγηθούμε στην οικονομική ανεξαρτησία της χώρας με έξοδο της στις διεθνείς αγορές», ανέφερε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Κλείνοντας προσδιόρισε τους τρεις βασικούς και μεγάλους στόχους του νομοσχεδίου που είναι:

α) Περαιτέρω δημοσιονομική σταθερότητα. Οι στόχοι που ενσωματώνονται εδώ και στο Μεσοπρόθεσμο είναι ιδιαίτερα ήπιοι και ρεαλιστικοί και μειώνουν την ανάγκη λήψης μέτρων, είπε.

β) Εμπέδωση της οικονομικής σταθερότητας, ώστε «να αποκατασταθούν υγιείς συνθήκες ρευστότητας»

γ) Υποστήριξη της μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης που θα είναι βιώσιμη από τη στιγμή που η χώρα θα βγει από τη κρίση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024