Ν.Φίλης: Την Άνοιξη οι αλλαγές στην Παιδεία, πρώτα εθνικός διάλογος
Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ μένει πίσω και εντάσσεται σε νομοσχέδιο «σκούπα» για την Παιδεία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο Βήμα της Κυριακής. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου θα βασιστεί στα αποτελέσματα δημόσιου διαλόγου που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και ολοκληρώνεται την Άνοιξη του 2016.
Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ μένει πίσω και εντάσσεται σε νομοσχέδιο «σκούπα» για την Παιδεία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο Βήμα της Κυριακής. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου θα βασιστεί στα αποτελέσματα δημόσιου διαλόγου που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και ολοκληρώνεται την Άνοιξη του 2016.
«Εκκρεμεί μία συνολική πρόταση για αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με χρονικό ορίζοντα την Άνοιξη. Όμως θα προηγηθεί εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την εκπαίδευση» αναφέρει ο κ. Φίλης. Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το οποίο δεν κατατέθηκε λόγω εκλογών, αναφέρει ότι «θα εμπλουτιστεί με βάση τον διάλογο που θα προηγηθεί».
Ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει ότι «τον Ιούνιο θα προχωρήσουμε σε δραστική μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών» και τον ίδιο μήνα θα ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις. Προσθέτει δε ότι το υπουργείο θα σχεδιάσει ένα πρόγραμμα σταδιακών προσλήψεων «σε συνάντηση με την πορεία της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών».
Τέλος, για το μάθημα των θρησκευτικών ο κ. Φίλης αναφέρει ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτική Πολιτικής μελετά τρόπους αναμόρφωσης του μαθήματος προκειμένου να γίνει μάθημα θρησκειολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία. Τονίζει δε ότι δεν υπήρξε αντιπαράθεση με την Εκκλησία. «Οι ρόλοι είναι διακριτοί στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων» συμπληρώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442