Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο ρήγμα Χίλαρι με Ομπάμα για την εμπορική συμφωνία TPP

Πρώτο ρήγμα Χίλαρι με Ομπάμα για την εμπορική συμφωνία TPP

Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016, πήρε για πρώτη φορά στην προεκλογική περίοδο σαφή απόασταση από τον Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εμπορική συμφωνία που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με άλλες έντεκα χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού (TPP). H στάση της γίνεται με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του «αριστερού στρατοπέδου», αλλά μπορεί να υπονομεύσουν την πορεία της TPP στο Κογκρέσο.

Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016, πήρε για πρώτη φορά στην προεκλογική περίοδο σαφή απόασταση από τον Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εμπορική συμφωνία που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με άλλες έντεκα χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού (TPP).

H στάση της γίνεται με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του «αριστερού στρατοπέδου», αλλά μπορεί να υπονομεύσουν την πορεία της TPP στο Κογκρέσο. Οι περισσότεροι ανθυποψήφιοί της στο Δημοκρατικό Κόμμα για το χρίσμα έχουν επίσης ταχθεί εναντίον της TPP, η αντίθεση στην οποία είναι ηχηρότερη με συνθήματα «εναντίον της παγκοσμιοποίησης».

Το Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού, το οποίο αποτελούσε στρατηγική επιλογή για την πολιτική του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία, εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Χίλαρι Κλίντον, την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τοποθετήσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, εξέφρασε την αντίθεσή της με την υπογραφή της συμφωνίας.

«Από σήμερα, που ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συμφωνίας, μπορώ να πως ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που είχε θέσει για το ζήτημα αυτό.

Η πρώην πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ενημέρωσε μέσω του επιτελείου της τον Λευκό Οίκο για την αντίθεσή της στην υπογραφή της συμφωνίας, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι ενημερώθηκε από την υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για την αντίθετή της στην συμφωνία.

Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από το αμερικάνικο Κογκρέσο αλλά και από τα υπόλοιπα νομοθετικά Σώματα των χωρών του Ειρηνικού που την υπέγραψαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024