Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων
Με τις ομιλίες υπουργών της κυβέρνησης και βουλευτών όλων των κομμάτων συνεχίζεται την Τρίτη η συζήτηση στην Ολομέλεια επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Με τις ομιλίες υπουργών της κυβέρνησης και βουλευτών όλων των κομμάτων συνεχίζεται την Τρίτη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Tο λόγο αναμένεται να λάβουν συνολικά 20 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Διαβάστε τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις στη Βουλή:
Η τριήμερη διαδικασία άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση, ενώ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, στα μέσα Νοεμβρίου, ώστε στο μεσοδιάστημα να βρεθούν ισοδύναμα.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να δρομολογηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η συμφωνία για το χρέος, ενώ προανήγγειλε την έναρξη κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Περιγράφοντας τις τέσσερα μεγάλες μάχες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, ο Αλ.Τσίπρας αναφέρθηκε:
Στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων
Στην επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας με την επαναφορά του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, των 3ετιών και της μετενέργειας. Σταθερός επίσης ο προσανατολισμός για την αύξηση του κατώτερου μισθού.
Στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ
Στη δοκιμασία για τη δημιουργία του νέου Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Διαφάνεια στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που δεν εξασφαλιζόταν από τις προηγούμενες διοικήσεις.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).