«Άδειασε» η Μυτιλήνη από πρόσφυγες, χιλιάδες στον Πειραιά
Η κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του καγκελαρίου της Αυστρίας στη Λέσβο αποφάσισε να «αδειάσει» το νησί, ώστε να μην δουν την εικόνα που είχε 24 ώρες νωρίτερα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περιμένουν να ταξιδέψουν προς την Αθήνα.
Η κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του καγκελαρίου της Αυστρίας στη Λέσβο αποφάσισε να «αδειάσει» το νησί, ώστε να μην δουν την εικόνα που είχε 24 ώρες νωρίτερα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περιμένουν να ταξιδέψουν προς την Αθήνα.
Ειδικότερα το «Τerra Jet» που ξεκίνησε την Τρίτη μετέφερε 1.702 επιβάτες, το «Blue Star Patmos» 1.980 επιβάτες, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.466 και το «Blue Star 1» μεταφέρει 1.229 επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι το «Terra Jet» και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες.
Τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Πειραιά είχε ζητήσει από τον ΟΛΠ να προγραμματίσει τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και ταλαιπωρία στο λιμάνι ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων για να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες.
Διονύσης Βυθούλκας
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 89χρονου
- Η στάθμη ανεβαίνει, η γη υποχωρεί – Εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται καθώς οι εκβολές των ποταμών βυθίζονται
- MEGA Γεγονότα: Απόψε η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Αυξάνονται τα φέσια στην εφορία – Ανήλθαν σε 2,1 δισ. το πρώτο δίμηνο του έτους
- Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Διεθνές Συνέδριο στο Πάντειο για τον Τύπο, την Πολιτική Λογοδοσία, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Δημοκρατία
- Η πρώτη αντίδραση του Τσάνινγκ Τέιτουμ στον αρραβώνα της πρώην του Ζόι Κράβιτζ

