Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταυτοποιήθηκε ο ένοπλος του μακελειού στο Όρεγκον, ερευνώνται τα κίνητρα

Ταυτοποιήθηκε ο ένοπλος του μακελειού στο Όρεγκον, ερευνώνται τα κίνητρα

Το όνομα του δράστη στο μακελειό σε κολέγιο του Όρεγκον έχει διαρρεύσει στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές μεταδίδουν πως πρόκειται για τον 26χρονο Κρις Χάρπερ Μέρσερ. Τα κίνητρα του δράστη βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Το όνομα του δράστη στο μακελειό σε κολέγιο του Όρεγκον έχει διαρρεύσει στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές μεταδίδουν πως πρόκειται για τον 26χρονο Κρις Χάρπερ Μέρσερ.

Τα κίνητρα του δράστη βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται μέχρι στιγμής στους δέκα, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με τον ένοπλο -ο οποίος όπως όλα δείχνουν έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ο δράστης είχε τρία όπλα και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές που επικαλείται μεταξύ άλλων των CNN φορούσε και αλεξίσφαιρο.

Ολονυκτία μεταξύ θρήνου και οργής

Το βράδυ της Πέμπτης (πρωί Παρασκευής ώρα Ελλάδας), συγγενείς, συμφοιτητές και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Στιούαρτ Παρκ του Ρόουζμπεργκ κρατώντας κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Αρκετοί εξέφραζαν την οργή τους για το περιστατικό, που προστίθεται σε μακρά σειρά ανάλογων επιθέσεων στις ΗΠΑ και για τα οποία αρκετοί θεωρούν υπεύθυνη τη χαλαρή νομοθεσία που ρυθμίζει την οπλοκατοχή.

Οι εικόνες του πλήθους με τα κεριά είναι τόσο γνώριμες πλέον στις ΗΠΑ όπως και οι έφοδοι των ειδικών δυνάμεων σε πανεπιστήμια και κολέγια για την εξουδετέρωση ενόπλων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε οργισμένος στην πρώτη του δήλωση μετά το μακελειό, μιλώντας χαρακτηριστικά για «πολιτική επιλογή» να επιτρέπονται τέτοια περιστατικά με την αδυναμία νομοθέτησης σκληρότερων μέτρων για την οπλοκατοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, το NRA, για την υπονόμευση των προσπαθειών θέσπισης αυστηρότερης νομοθεσίας. «Είμαστε συλλογικά υπεύθυνοι απέναντι στους οικείους των θυμάτων εξαιτίας της αδράνειάς μας» είπε ο Ομπάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024