Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μην ακούτε το Πεντάγωνο»: H Ρωσία αρνείται ότι δεν στοχεύει την ISIS

«Μην ακούτε το Πεντάγωνο»: H Ρωσία αρνείται ότι δεν στοχεύει την ISIS

Ο ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ απέρριψε ως «αβάσιμες» τις αμφιβολίες χωρών της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία δεν στόχευαν την ISIS αλλά θέσεις αντιπάλων Άσαντ. «Μην ακούτε το Πεντάγωνο για τις ρωσικές επιδρομές, τα έχει πει όλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ως «αβάσιμες» τις αμφιβολίες χωρών της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία δεν στόχευαν την ISIS αλλά θέσεις αντιπάλων Άσαντ.

Οι αναφορές ήθελαν τα ρωσικά πλήγματα, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, να χτυπούν θέσεις αντικαθεστωτικών στο κεντρο-δυτικό τμήμα της χώρας που ελέγχεται από τη Δαμασκό και συγκεκριμένα ακριβώς τους θύλακες όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν εστίες αντίστασης των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης.

«Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι στόχοι των πληγμάτων αυτών δεν ήσαν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν καμία βάση» ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στη Νέα Υόρκη.

«Μην ακούτε το Πεντάγωνο για τις ρωσικές επιδρομές, τα έχει πει όλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ.

Ο ίδιος προσέθεσε πως «δεν έχει καμία πληροφορία» για θύματα μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Μόσχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024