Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερη ημέρα επιδρομών - Παραδέχεται η Ρωσία ότι δεν χτυπά μόνο την ISIS

Δεύτερη ημέρα επιδρομών – Παραδέχεται η Ρωσία ότι δεν χτυπά μόνο την ISIS

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν για δεύτερη ημέρα στόχους στην επικράτεια της Συρίας πλήττοντας σύμφωνα εκτός από το Ισλαμικό Κράτος και από συμμαχία ένοπλων ισλαμιστικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων στα βορειοδυτικά της χώρας. Ανοιχτά δηλώνει πλέον το Κρεμλίνο ότι η επιχείρηση -που ανοίγει νέα έκρυθμη φάση στη σύγκρουση- δεν πλήττει μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και «λίστα γνωστών οργανώσεων», και η επιλογή των στόχων γίνεται κατόπιν συντονισμού με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν για δεύτερη ημέρα στόχους στην επικράτεια της Συρίας πλήττοντας σύμφωνα με αναφορές εκτός από το Ισλαμικό Κράτος και συμμαχία ένοπλων ισλαμιστικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων στα βορειοδυτικά της χώρας. Ανοιχτά δηλώνει πλέον το Κρεμλίνο ότι οι επιδρομές δεν πλήττουν μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και «λίστα γνωστών οργανώσεων», και η επιλογή των στόχων γίνεται κατόπιν συντονισμού με τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.

Οι πρωινές επιδρομές της Πέμπτης είχαν στόχο περιοχές που ελέγχονται από συμμαχία ισλαμικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων που φέρει την ονομασία «Στρατός της Κατάκτησης», στην οποία περιλαμβάνεται το Μέτωπο αλ-Νόσρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο το Λιβάνου al-Mayadeen.

Το απόγευμα πληροφορίες του ίδιου δικτύου ανέφεραν πως χτυπήθηκε αεροπορική βάση μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, καθώς επίσης και περιοχές στη δυτική επαρχία της Χάμα.

Το πρωί της Πέμπτης ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές κατά θέσεων των ανταρτών σε πολλές περιοχές της βορειο-δυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανάμεσά τους και η ορεινή περιοχή της Ζαουίγια, αλλά και στόχους νοτιότερα στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας για το καθεστώς της Δαμασκού, λόγω της εγγύτητάς την με το προπύργιο του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Μεσόγειο, τη Λαττάκεια.

Οι δυνάμεις του «Στρατού της Κατάκτησης» προωθήθηκαν προς τις παράκτιες περιοχές της βορειο-δυτικής Συρίας μετά τον Μάιο εκδιώκοντας τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την πόλη του Ιντλίμπ και την στρατηγικής σημασίας πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ.

Η συμμαχία περικλείει το Μέτωπο αλ-Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, την σκληροπυρηνική ισλαμιστική οργάνωση Αχράρ αλ-Σαμ, καθώς και αρκετές πιο μετριοπαθείς ισλαμιστικές οργανώσεις που μάχονται το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αντιτίθενται όλοι στο Ισλαμικό Κράτος και έχουν εμπλακεί σε αιματηρές συγκρούσεις μαζί του.

Στη Μόσχα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παραδέχτηκε ότι οι επιδρομές δεν έχουν στόχο μόνο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά κατάλογο γνωστών οργανώσεων -λίγες ώρες αφότου υπουργοί και αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης αντέκρουαν καταγγελίες Δύσης και αντικαθεστωτικών ότι η αεροπορική επιχείρηση δεν πλήττει μόνον το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι οργανώσεις αυτές είναι γνωστές και οι στόχοι επιλέγονται σε συντονισμό με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς εάν η Ρωσία και η Δύση έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τον ορισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ερωτηθείς επίσης εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ικανοποιημένος με την πορεία της εκστρατείας, ο ίδιος απάντησε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024