Το Σύνταγμα της Γερμανίας μεταφράζεται στα αραβικά για τους πρόσφυγες
«Η αξία του ανθρώπου είναι απαραβίαστη»: Είναι το πρώτο άρθρο και «οδηγός» του Συντάγματος της Γερμανίας, το οποίο μεταφράζεται στα αραβικά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία. Έχουν ήδη τυπωθεί 10.000 αντίτυπα των πρώτων 20 άρθρων του Συντάγματος που αναφέρονται στις βασικές ελευθερίες και θα διανεμηθούν στα κέντρα καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.
«Η αξία του ανθρώπου είναι απαραβίαστη»: Είναι το πρώτο άρθρο και «οδηγός» του Συντάγματος της Γερμανίας, το οποίο μεταφράζεται στα αραβικά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία.
Στην αραβική γλώσσα μεταφράζονται συγκεκριμένα τα πρώτα 20 άρθρα του Συντάγματος, τα οποία αναφέρονται στα βασικά δικαιώματα, όπως η ελευθερία του λόγου.
Το Βερολίνο αναμένει φέτος τουλάχιστον 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Πέραν του κόστους και των προκλήσεων που τίθενται για την υποδοχή και την περίθαλψη τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1% του πληθυσμού της Γερμανία, πολλοί ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία.
Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι εφόσον προσπαθήσουν να ενσωματωθούν.
«Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ πρέπει όχι μόνο να μάθουν γερμανικά, αλλά και τους κανόνες του παιχνιδιού της ζωής εδώ», τόνισε στη συνέντευξή του.
«Είμαι πεπεισμένος ότι τα πρώτα 20 άρθρα του Συντάγματός μας είναι αυτά που διαμορφώνουν την κουλτούρα μας» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι έχουν τυπωθεί 10.000 αντίτυπα τα οποία θα διανεμηθούν στα κέντρα καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.
«Κανείς δεν αναγκάζεται όταν έρχεται στη Γερμανία να αλλάξει τη θρησκεία του, να αλλάξει την προσωπική του ζωή. Όμως αυτό που είναι σημαντικό για την κουλτούρα μας είναι ότι οι αρχές της δημοκρατικής μας κοινωνίας ισχύουν για όλους» τόνισε ο Γκάμπριελ.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να αποδεχθούν αρχές όπως ο διαχωρισμός της εκκλησίας και του κράτους, τα ίσα δικαιώματα για άνδρες και γυναίκες, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η ελευθερία της έκφρασης, εξήγησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
Παράλληλα τόνισε ότι στη Γερμανία δεν είναι ανεκτός ο αντισημιτισμός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442