Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Τζόρτζια εκτέλεσε την πρώτη θανατοποινίτισσα μετά από 70 χρόνια

H Τζόρτζια εκτέλεσε την πρώτη θανατοποινίτισσα μετά από 70 χρόνια

Μετά από αριθμό προσφυγών, και ακόμη και την έκκληση «ελέους» από τον Πάπα, οι αρχές της Τζόρτζια προχώρησαν τελικά στην εκτέλεση της Κέλι Ρενέ Γκίσεντεϊνερ, της μοναδικής γυναίκας στην πολιτεία εδώ και 70 χρόνια που είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Η 47χρονη Γκίσενντεϊνερ εκτελέστηκε με ένεση έχοντας καταδικαστεί για τη δολοφονία του συζύγου της το 1997, σε συνεργασία με τον τότε εραστή της.

Μετά από αριθμό προσφυγών, και ακόμη και την έκκληση «ελέους» από τον Πάπα, οι αρχές της Τζόρτζια προχώρησαν τελικά στην εκτέλεση της Κέλι Ρενέ Γκίσενντεϊνερ, της μοναδικής γυναίκας στην πολιτεία εδώ και 70 χρόνια που είχε καταδικαστεί σε θάνατο.

Η 47χρονη Γκίσενντεϊνερ εκτελέστηκε με ένεση έχοντας καταδικαστεί για τη δολοφονία του συζύγου της, Νταγκ το 1997, σε συνεργασία με τον τότε εραστή της. Τον σύζυγό της είχε μαχαιρώσει ο ίδιος ο εραστής -σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η Γκίσενντεϊνερ δεν ήταν παρούσα την ώρα της δολοφονίας.

Η Γκίσενντεϊνερ είχε γλιτώσει την ένεση την τελευταία στιγμή δύο φορές φέτος, παίρνοντας παράταση ζωής την πρώτη φορά λόγω… χιονιού και τη δεύτερη εξαιτίας προβλημάτων στην ουσία που θα χρησιμοποιούνταν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την Τρίτη την τελευταία προσφυγή που είχε υποβληθεί εναντίον της εκτέλεσης της ποινής της. Η Γκίσενντέινερ εκτελέστηκε με ένεση λίγο μετά τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη (ώρα Ατλάντα) στη φυλακή του Τζάκσον.

Συγκεντρωμένοι έξω από τη φυλακή ήταν συγγενείς της Γκίσενντεϊνερ και ακτιβιστές με πλακάτ εναντίον της θανατικής ποινής. Αντιθέτως, οι συγγενείς του θύματος επέμειναν πως η 47χρονη «δεν είχε δείξει κανένα έλεος και της είχαν δοθεί πολύ περισσότερες ευκαιρίες αυτά τα χρόνια από όσες είχε δώσει εκείνη» στο θύμα.

Μεταξύ άλλων, και ο Πάπας Φραγκίσκος είχε καλέσει σε αναστολή της ποινής της κατά τη διάρκεια της πρόφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024