Η ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε την Τρίτη την ομάδα της σεζόν 2015-16, με τους προέδρους της ομάδας να εκφράζουν την ευχή τους η φετινή σεζόν να είνα επιτυχημένη όπως και η προηγούμενη.

Παράλληλα, «επιτέθηκαν» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το γνωστό θέμα με τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και για εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, ενώ μιλώντας για τη διαιτησία, αποκάλυψαν ότι στάλθηκε sms σε διεθνή διαιτητή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του περσινού τρίτου τελικού.

Αναλυτικά τι είπαν Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος:

Για τη νέα σεζόν:
Π. Αγγελόπουλος: «Σας καλωσορίζω. Σας ευχαριστούμε που μας τιμάται. Η φετινή ομάδα που χτίσαμε εν μέσω κα ιπριν από τα κάπιταλ κοντρόλ είναι από τις πιο δυνατές. Συννενοηθήκαμε άψογα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και παρόλο που πέρσι πετύχαμε τους στόχους μας, συμπληρώσαμε τα κενά μας. Αυτό που έχουμε πετύχει στην Ελλάδα των μνημονίων δεν είναι εύκολο. Εχουμε μία ομάδα που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Γ. Αγγελόπουλος: «Ο Ολυμπιακός κατάφερε την τελευταία επταετία να γίνει η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μέσα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επτίτευγμα. Θέλω να πω καλή χρονιά σε όλους. Αυτό που κάναμε πέρσι αγγίζει το τέλειο».
Για τους σέντερ της ομάδας:

Π. Αγγελόπουλος: «Μάλλον δεν έχετε καταλάβει το πού ζούμε».

Για την πρόταση της FIBA:

Π. Αγγελόπουλος: «Ηταν μία πολύ σοβαρή πρόταση. Ισως και η FIBA να μην είναι έτοιμη να την εφαρμόσει. Με αφορμή κι αυτό, η Ευρωλίγκα έχει αρχίσει να αυξάνει τα έσοδα. Τι θα γίνει στο μέλλον, θα το δούμε στο μέλλον. Είναι καλό που μαζί με τον Μπερτομέου και την FIBA γίνονται ζυμώσεις».

Γ.Αγγελόπουλος: «Εχει συσταθεί και μία επιτροπή για το συγκεκριμένο, στην οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός».

Για την άνοδο της ποιότητας της Α1 και την ΟΔΚΕ:

Γ. Αγγελόπουλος: «Φέτος πιστεύω πως θα είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Εχουμε ξεπεράσει τα τρεις χιλιάδες διαρκείας. Το θέμα εότι ο κόσμος δεν έρχεται στα γήπεδα στην Α1 είναι και θέμα της οικονομικής κρίσης.

Διαβάσαμε την ανακοίνωση. Το θέμα της διαιτησίας είναι συνολικότερο. Η διαιτησία δνε είναι στο επίπεδο που θέλουμε. Εγιναν κάποιες αλλαγές στην ΚΕΔ. Από ό,τι ξέρω βγήκε ένας κύριος, μπήκε ο κουμπάρος και προστέθηκε κάποιος άλλος. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει συνολικότερες προτάσεις. Δεν είναι μό θέμα ΟΔΚΕ και ΕΟΚ. Το κλίμα επηρεάζει και τις ομάδες. Καλό είναι να μην υπάρχουν sms προέδρων ομάδων εν ώρα αγώνα, όπως έγινε πέρσι στον τρίτο τελικό. Ανεξαρτήτου το τι γράφουν αυτά τα sms, καλό είναι να μην υπάρχουν».
Για τη συγγνώμη του Παναθηναϊκού:

Π. Αγγελόπουλος: «Η μόνη γραμμή που πρέπει να χαραχθεί είναι αυτή της νομιμότητας. Αν πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη, την ζητάς δια προσώπου. Υπάρχουν διακαστικές αποφάσεις που πρέπει να εφαρμοστούν/ Υπάρχουν ανοιχτές υπθέσεις. Δεν ήξερα την ημέρα της κλήρωσης πως έπειτα από μία γενική συνέλευση παραιτήθηκαν και οι δύο αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ. Τους απείλησε ο Μπαλτάκος στον Χαλβατζάκη. Μπήκαν δύο κυρίες αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν είχαμε ενημερωθεί για αυτό από τον κ. Χαλβατζάκη που έχει υποστεί πολλές πιέσεις και από όμτι φάινεται δεν τις αντέχει».

Γ. Αγγελόπουλος: «Οι δύο αυτοί δικαστές επίβαλλαν ποινές 82 μηνών στον κ. Γιαννακόπουλο, αλλά και σε ομάδες και σοτν Ολυμπιακό. Ο κ. Μπαλτάκος στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ έκανε συγκεκριμένη επίθεση στους αθλητικούς Δικαστές. Αυτά θα σας μοιραστούν. Αυτό δεν δείχνει καμία μετάμελεια για το πού πάει το άθλημα. Μετά από αυτό παραιτήθηκαν, ενώ η θητεία τους έληγε ένα χρόνο μετά. Αυτοί οι άνθρωποι που παραιτήθηκαν θα αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται ο ΠΑΟ τη νέα σεζόν έπειτα από δημοσίευμα της Πράσινης και της επίθεσης του κ. Μπαλτάκου. Εκκρεμούν υποθέσεις. Οταν λέει πως ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος της βρωμιάς από ποιον ζητάει συγγνώμη; Για την επίθεση σοτυς αθλητές; Από το τίποτα μπορούμε να ξεκινήσουμε από κάτι, αλλά είναι ένα βήμα από τα εκατό. Το να διαβάσει μία συγγνώμη ένας εκρπόσωπος δεν λέει τίποτα. Καλύτερα να βγεις ο ίδιος και να πεις συγγνώμη για ένα δύο τρία θέματα».

Για τη διαιτησία:

Π.Αγγελόπουλος: «Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στην διαιτησία. Αυτός διοργανώνει το πρωτάθλημα. Ο τελευταίος λόγος είναι στην ΕΟΚ. Η ΕΟΚ ορίζει τους διαιτητές, αλλά αγνοεί το πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ είναι μόνο για τα μικρά πρωταθλήματα;»

Για τον Παπανικολάου:

Π. Αγγελόπουλος: «Το ρόστερ έχει κλείσει. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε την αγορά. Εχουμε δύο ματς με τον Παναθηναϊκό.Αυτοί που είναι πίσω (σ.σ. οι παίκτες) θα παίξουν».

Για το αθλητικό νομοσχέδιο:
Γ. Αγγελόπουλος: «Δεν γίνεται να παίζει στοίχημα ο ιδιοκτήτης ομάδας. Ο Αγγελόπουλος δεν μπορεί. Ο Σφαιρόπουλος δεν μπορεί. Ο Σπανούλης δνε μπορεί. Δεν μιλάμε για άλλους, για εμάς μιλάμε…. Μέχρι στιγμές δεν έχουν συμπεριληφθεί τέτοιες διατάξεις στα προσχέδια. Είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πιστεύω πως απέχει πολύ από το ιδεατό».

Για τον στόχο του Final-4:

Π. Αγγελόπουλος: «Το θέμα είναι να πας στο φάιναλ φορ. Από εκεί πέρα είναι δύο παιχνίδια. Υπάρχει ένας συμβολισμός, γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε στο Βερολίνο επιτυχώς. Οπου και να γινόταν, πάλι θα θέλαμε να πάμε».
Γ. Αγγελόπουλος: «Το καλό είναι πως δεν γίνεται στην Ισπανία ή στη Ρωσία (γέλια…)»

Για το περσινό 5-0 επί του ΠΑΟ:

Γ. Αγγελόπουλος: «Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν δύο κλάσεις ανώτερος από τον ΠΑΟ. Αυτό όμως, δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια. Οταν οι διαφορές, όμως, είναι μεγάλες δεν μιλάς πολύ. Οταν είναι κοντά, βλέπεις την κατάσταση διαφορετικά».
Π. Αγγελόπουλος για τον διαιτητή Παπαδημητρίου: «Τον πέτυχα πριν από έναν χρόνο στο μπάσκετ. Του ανέλυσα τι πληρώνουμε εμείς και τι άλλοι. Μου είπε πως «γιατί κάθεστε στο μπάσκετ;». Αυτός που με συμβούλεψε να φύγω, θα κληθεί να ορίσει διαιτητές στους αγώνες του Ολυμπιακού».

Για τις ιστοσελίδες συμφερόντων Δ. Γιαννακόπουλου:

Γ.Αγγελόπουλος: «Οι ιστοσελίδες του κ. Γιαννακόπουλου είναι ένα σημαντικό θέμα. Ολα αυτά καταλήγουν στους παίκτες. Αυτές οι ιστοσελίδες, γνωστές κι επιτυχημένες, είχαν φιλοξενήσει δημοσιεύματα εναντίον της οικογενειάς μας για φοροδιαφυγή. Δεν θέλω πω εμετικούς, αλλά υπήρχαν απαράδεχτοι χαρακτηρισμοί. Εγινε ανώνυμη καταγγελία με δημοσιεύματα των μέσω του κ. Γιανανκόπουλου εναντίον της οικογενειάς μας. Αυτά αρχειοθετήθηκαν και δεν προέκυψε τίποτα. Τέθηκε στο αρχείο. Εκκρεμούν άλλες υποθέσεις και θα ενημερωθείτε αργότερα».
Για δημοσιεύματα κατά του κ. Κοντονή: Π.Α Είναι μία καλή ερώτηση για τον κ. Κοντονή. Οποιος ασχολείται με τον Παναθηναϊκό, κάτι κακό κάνει για αυτούς.

Γ.Αγγελόπουλος για την ΟΔΚΕ: «Ας πάει αν τα βρει με την ΕΟΚ. Λίγο καυθυστερημένα νομίζω γίνεται. Δεν εχω διαβάσει ολόκληρη την επιστολή και λένε κάτι για τα σμενιάρια. Υποθέτω πως υπάρχει κάποιο παρασκήνιο, αλλά δεν το γνωρίζω. Δεν είναι κακό στο μπάσκετ να λάβουν πόστα και άνθρωποι που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι κάτι κακό. Ας το δούμε κι έτσι. Π.χ. ο κ. Σχοινάς ,με τον οποίο είχαμε αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, επεξεργάζεται το νέο αθλητικό νόμο. Νομίζω πως είναι φίλος του νομικού συμβούλου του ΠΑΟ και φανατικός Παναθηναϊκός. Ισως να πρέπει να το δούμε αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ