Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποψίες λογοκλοπής στο διδακτορικό της γερμανίδας υπουργού Άμυνας

Υποψίες λογοκλοπής στο διδακτορικό της γερμανίδας υπουργού Άμυνας

Η δόκτωρ Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, γερμανίδα υπουργός Άμυνας και «βαρώνη» του χριστιανοδημοκρατικού CDU, έχει μπει στο μικροσκόπιο για το διδακτορικό της: «Κυνηγοί λογοκλοπών» σε ακαδημαϊκές εργασίες την κατηγορούν πως η διατριβή της περιέχει σκοτεινά σημεία που φαίνονται κλεμμένα. Η ίδια η υπουργός αρνείται σθεναρά τον ισχυρισμό και περνά στην αντεπίθεση καλώντας η ίδια σε επανεξετάση της διατριβής της.

Η δόκτωρ Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, γερμανίδα υπουργός Άμυνας και «βαρώνη» του χριστιανοδημοκρατικού CDU, έχει μπει στο μικροσκόπιο για το διδακτορικό της: «Κυνηγοί λογοκλοπών» σε ακαδημαϊκές εργασίες την κατηγορούν πως η διατριβή της περιέχει σκοτεινά σημεία που φαίνονται κλεμμένα.

Η ίδια η υπουργός αρνείται σθεναρά τον ισχυρισμό και περνά στην αντεπίθεση καλώντας η ίδια σε επανεξετάση της διατριβής της.

Η υπόθεση θυμίζει ανάλογα πρόσφατα περιστατικά που έχουν ανακόψει πολιτικές καριέρες στο Βερολίνο: Ένας από τους προκατόχους της φον ντερ Λέγεν στο υπουργείο Άμυνας, ο Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ήταν το λαμπρότερο αστέρι στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών (στην πλευρά του βαυαρικού CSU) μέχρι το 2011, όταν η λογοκλοπή στη διατριβή του τον έριξε στην πολιτική άβυσσο.

Ακολούθησαν, με ανάλογο τρόπο, η Σιλβάνα Κοχ-Μέριν (αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής) και η Ανέτε Σαβάν (υπουργός Παιδείας).

Τώρα, η ιντερνετική πλατφόρμα «VroniPlag Wiki», που παρακολουθεί και καταγράφει τα κρούσματα ακαδημαϊκής λογοκλοπής, βάζει στο μικροσκόπιο την διατριβή της φον ντερ Λέγεν στην Ιατρική του Αννόβερου το 1990.

«Στοιχεία λογοκλοπής βρέθηκαν σε 27 από τις 62 σελίδες» της διατριβής της φον ντερ Λάιεν που είχαν μέχρι στιγμής εξεταστεί από την πλατφόρμα, δηλαδή «μια αναλογία 43,5%» σύμφωνα με την VroniPlag.

Ο Γκέρχαρντ Ντάνεμαν, καθηγητή του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της πλατφόρμας, τον οποίο επικαλείται το Spiegel, υποστηρίζει ότι «37 αποσπάσματα» αντιβαίνουν σε ακαδημαϊκούς κανόνες, όπως η επανάληψη φράσεων από ξένα κείμενα χωρίς ο συγγραφέας να αναφέρει πως πρόκειται για βιβλιογραφικές αναφορές.

«Η συχνότητα αυτών των λαθών και η ευκολία με την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δείχνει μια χονδροειδώς πρόχειρη δουλειά» ισχυρίστηκε επίσης ο Ντάνεμαν στην Sueddeutsche Zeitung.

Η φον ντερ Λάιεν «δεν απορρίπτει απλώς αυτές τις κατηγορίες, αλλά ζήτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Αννόβερου να εξεταστεί η διατριβή της από ανεξάρτητη και ικανή επιτροπή» ανέφερε εκπρόσωπος της υπουργού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024