Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντονη αντίδραση Ιερώνυμου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Έντονη αντίδραση Ιερώνυμου για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Την οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη, αμφισβήτησε την αρμοδιότητα του υπουργείου για το θέμα, τονίζοντας πως πρέπει «να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».

Την οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.

Σε δηλώσεις του από το Σιδηρόκαστρο, ο Αρχιεπίσκοπος -ο οποίος την Τρίτη θα έχει την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη- αμφισβήτησε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έχει τέτοια αρμοδιότητα, σημειώνοντας ότι αρμόδιο είναι το Σύνταγμα και πρέπει οι Έλληνες «να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».

«Δεν είναι του υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» είπε για τη σχετική πρόταση, τονίζοντας:

«Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, αν δεν θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κ.λπ. Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάσουμε πάλι».

Η πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία και προβλέπει ότι οι γονείς θα μπορούν να ζητούν την απαλλαγή χωρίς καμία αναφορά στο θρήσκευμά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024