Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερη ημέρα των Νυχτών Πρεμιέρας με Ελλάδα, Ευρώπη, Ισραήλ

Δεύτερη ημέρα των Νυχτών Πρεμιέρας με Ελλάδα, Ευρώπη, Ισραήλ

Ελισάβετ Σταμοπούλου Με μια νέα ταινία έλληνα δημιουργού και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο πρωταγωνιστικό τιμόνι, με το «Hector» του Τζέικ Γκάβιν, με τη φαντασία του Νίκολας Στάινερ και με τολμηρό ισραηλινό κινηματογράφο συνεχίζονται οι Νύχτες Πρεμιέρας. Αξίζει να δει κανείς τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή, «Σύμπτωμα», στις 20.00 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1, με ένα […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Με μια νέα ταινία έλληνα δημιουργού και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο πρωταγωνιστικό τιμόνι, με το «Hector» του Τζέικ Γκάβιν, με τη φαντασία του Νίκολας Στάινερ και με τολμηρό ισραηλινό κινηματογράφο συνεχίζονται οι Νύχτες Πρεμιέρας.

Αξίζει να δει κανείς τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή, «Σύμπτωμα», στις 20.00 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1, με ένα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι να πανικοβάλλει τους κατοίκους ενός απομονωμένου νησιού. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μισέλ Βάλεϊ, Ελένη Βεργέτη, Γιάννης Νικολαΐδης.

Στο πρόγραμμα και το «Hector» του Τζέικ Γκάβιν,μία από τις ταινίες του Τμήματος Πανόραμα και μέρος της ενότητας «Ευρώπη Έτος Μηδέν», που θα προβληθεί στις 20.00 στο IDEAL. Σπαραχτικός ο Πίτερ Μάλαν στον ομότιτλο ρόλο του αποκομμένου από την οικογένειά του άστεγου, ο οποίος ξεκινά ένα πολυτάραχο ταξίδι από τη Σκοτία μέχρι το Λονδίνο για να προλάβει τα Χριστούγεννα σε ένα άσυλο.

Σχολιάζοντας την ενότητα «Ευρώπη έτος μηδέν» ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Νυχτών Πρεμιέρας Ορέστης Ανδρεαδάκης είχε πει στο in.gr: «Βλέποντας τις ταινίες της φετινής παραγωγής από όλη την Ευρώπη, παρατηρεί κανείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ταινιών στις οποίες αντικατοπτρίζεται όλη η δύσκολη κοινωνική κατάσταση της Ευρώπης. Οπότε από μόνη της ήρθε η ενότητα. Πρόκειται για ταινίες που μιλούν για την ανεργία, για τους πρόσφυγες, για την οπισθοχώρηση του κοινωνικού κράτους, για την έλλειψη πρόνοιας και για τα προβλήματα που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια και που αυξάνονται».

Η φαντασία παρελαύνει, ακόμη, από τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ με το εκπληκτικό sci-fi ντοκιμαντέρ που διεκδικεί τη Χρυσή Αθηνά, «Από τους Υπόνομους στο Διάστημα» του Νίκολας Στάινερ. Θα προβληθεί στις 18.45 στο Odeon Opera 1, με ένα ζευγάρι να ζει στους πλημμυρισμένους υπονόμους του Λας Βέγκας. Στη προβολή θα βρίσκονται σκηνοθέτης και παραγωγός του έργου.

Γεύση από ισραηλινό κινηματογράφο θα πάρει το κοινό μέσα από «Γιοσι & Γιαγκερ» του Εϊταν Φοξ, που παρουσία του, θα προβληθεί στις 19.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Διηγείται τη θαρραλέα, κόντρα στα ταμπού, ερωτική ιστορία μεταξύ δύο στρατιωτών. Ο ρομαντισμός του απαγορευμένου έρωτα συναντά το κοινωνικό δράμα σε μία από τις σημαδιακές ταινίες του μοντέρνου ισραηλινού σινεμά.

«Ο Εϊτάν Φοξ είναι από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες του Ισραήλ και ασχολείται με τολμηρό τρόπο με θέματα σεξουαλικής διαφορετικότητας και με προβλήματα ανάμεσα στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστινίους. Οι ιδέες του για μια διαφορετική αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι εντυπωσιακές»., είχε δηλώσει ο κ. Ανδρεαδάκης.

Περνώντας στο δημιουργό του «Magic Magic», Σεμπαστιάν Σίλβα, σκηνοθετεί τον τραγουδιστή των TV on the Radio και την Κρίστεν Γουίγκ στην ταινία «Nasty Baby» που θα προβληθεί στις 22.00 στο IDEAL. Στην ταινία ένα γκέι ζευγάρι στο Μπρούκλιν προσπαθεί να φέρει ένα παιδί στη ζωή χρησιμοποιώντας μια φίλη ως παρένθετη μητέρα, όμως ένας ιδιότροπος γείτονας δεν πρόκειται να τους αφήσει ήσυχους.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024