Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ορκωμοσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του νέου υφυπουργού Υποδομών, Παναγιώτη Σγουρίδη.

«Η οικονομική πολιτική της χώρας αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις: την εφαρμογή της συμφωνίας, την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για να απαλύνουμε δύσκολα σημεία της συμφωνίας και το λεγόμενο αναπτυξιακό σοκ» είπε ο κ. Μάρδα μετά το τέλος της ορκωμοσίας.

Στο πλαίσιο της τρίτης αυτής πρόκλησης, όπως είπε, «η πολιτική εξωστρέφεια της χώρας που συνδέεται με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δυναμική των εξαγωγών, αποτελεί αιχμή του δόρατος όλου αυτού του συστήματος. Αυτή την τρίτη πρόκληση έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε».

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος και ο πρωθυπουργός με τίμησαν να με βάλουν στη θέση ενός πολύ δύσκολου υπουργείου. Ένα υπουργείο, όμως, που χρειάζεται, για να μπορέσει η χώρα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης. Το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων πρέπει να βρει έναν δρόμο που θα οδηγήσει ξανά τη χώρα μπροστά», δήλωσε μετά την ορκωμοσία ο υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ερωτηθείς για τον Δημήτρη Καμμένο που δεν αναλαμβάνει τελικά τη θέση υφυπουργού στην κυβέρνηση, ο κ. Σγουρίδης εξέφρασε την άποψη ότι «ο Δημήτρης Καμμένος αδικήθηκε, διότι εξέτασαν μόνο μία πτυχή του ιδίου ως ανθρώπου, διότι, κυρίως, ο κ. Καμμένος είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας, οικονομολόγος με μεγάλη δράση, και κοινωνική, και απομόνωσαν ένα μόνο στοιχείο από όσα έχει γράψει ως τώρα. Θεωρώ ότι ήταν άδικο».

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγων λεπτών λόγω της σύντομης συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι κ. Μάρδας και Σγουρίδης, ενώ πολιτικό όρκο έδωσε ο κ. Μουζάλας.

Οι τρεις υπουργοί δεν ορκίστηκαν την περασμένη Τετάρτη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, καθώς ο μεν κ. Μουζάλας βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο δε κ. Μάρδας ανέμενε την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ ο Παν.Σγουρίδης τοποθετήθηκε την Πέμπτη στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, μετά την παραίτηση του Δημ.Καμμένου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ