Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» σε μερική επανέναρξη εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής, λένε οι εργαζόμενοι

«Όχι» σε μερική επανέναρξη εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής, λένε οι εργαζόμενοι

Απορρίπτουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής σενάρια για μερική επαναλειτουργία των εργασιών της εκμετάλλευσης. «Είμαστε μια ομάδα, και ενωμένοι θα επιστρέψουμε σε όλα τα μέτωπα της εργασίας μας. Κρατάμε ενιαίο τον αγώνα μας. Όποιες άλλες σκέψεις θα μας βρουν κάθετα ενάντιους» δηλώνουν. Τη Δευτέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της εταιρείας σε προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Απορρίπτουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής σενάρια για μερική επαναλειτουργία των εργασιών της εκμετάλλευσης.

«Είμαστε μια ομάδα, και ενωμένοι θα επιστρέψουμε σε όλα τα μέτωπα της εργασίας μας. Κρατάμε ενιαίο τον αγώνα μας. Όποιες άλλες σκέψεις θα μας βρουν κάθετα ενάντιους. Το έργο είναι αδιαίρετο και ενιαίο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» Γιώργος Χατζής, απευθυνόμενος όπως επισημαίνει στην κυβέρνηση και στην εταιρεία, με αφορμή φήμες για μερική επανέναρξη των εργασιών στα μεταλλεία Κασσάνδρας που σύμφωνα με τον ίδιο κυκλοφόρησαν.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της εταιρείας σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε ήδη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την περασμένη Τετάρτη.

Κ.Ιγγλέζη: Αν συνεχιστεί η επένδυση θα φύγουμε εμείς

«Η κυβέρνηση δεν προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα, αλλά ένας υπουργός δε μπορεί να μιλά, όπως ένα κίνημα ή ένα κομματικό όργανο, επιμένουμε ως κίνημα και ως ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή η δήθεν επένδυση, είναι καταστροφή για την Χαλκιδική», είπε μιλώντας στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9» η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Κατερίνα Ιγγλέζη, αναφερόμενη στην επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

«Μπορείς να μην αποδεχθείς μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας;», είπε η βουλευτής λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση στις 2 Οκτωβρίου της προσφυγής της εταιρείας, που διαχειρίζεται την επένδυση κατά της απόφασης για αναστολή των εργασιών, την οποία έλαβε ο κ.Σκουρλέτης ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Διευκρίνισε, όμως, «το κίνημα δε σταματάει, όταν υπάρχει μία δικαστική απόφαση, συνεχίζει ώσπου να καταφέρει να σταματήσει την καταστροφή στον τόπο του».

«Παλεύουμε για τη ζωή μας και το μέλλον, δεν θα μας σταματήσει μια δικαστική απόφαση, είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεχιστεί η επένδυση, θα φύγουμε εμείς», είπε η κυρία Ιγγλέζη, η οποία προανήγγειλε προσφυγή κατά της επένδυσης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Παράλληλα, έκανε γνωστό, ότι αναμένονται τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, τα οποία, όπως είπε «δεν θα είναι καλά για την εταιρεία, γιατί έχει παραβιάσει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους», διευκρίνισε όμως ότι θεωρεί ότι είναι «θέμα του υπουργού η απόδοση ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες, που έδωσαν εγκρίσεις στο παρελθόν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταστροφές στην Κασσάνδρα, η κυρία Ιγγλέζη είπε, ότι πρέπει να υπάρξουν σοβαρότερες υποδομές στην περιοχή, ανάμεσα στις οποίες κατονόμασε τον δρόμο στο Βόθωνα, που εκκρεμεί, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να μην είναι αναστρέψιμη η αλλαγή που έχει επέλθει στο περιβάλλον σε τουριστικές περιοχές και ακτές διευκρινίζοντας ότι «αν υπάρχει πολιτική βούληση, όπως αυτή που είχε ο Αντώνης Τρίτσης στη δεκαετία του 80 να σταματήσει η παρανομία, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο».

«Νομίζω, ότι σήμερα υπάρχει», κατέληξε δίνοντας ως άμεσο παράδειγμα την κατεδάφιση φρακτών, που εμπόδιζαν την πρόσβαση στη θάλασσα, η οποία, όπως είπε θα γίνει πολύ σύντομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024