Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ισραήλ: Αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ

Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ «όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τη χρήση πραγματικών πυρών εναντίον όσων πετούν πέτρες αποφάσισε την Πέμπτη η κυβέρνηση του Ισραήλ, αποφάσισε το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ισραηλινή κυβέρνηση «αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σε στενή σύνθεση για να εγκρίνει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων καταστολής εναντίον όσων πετούν πέτρες και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες, περιλαμβανομένων 13 —οι εννιά είναι ανήλικοι— που συνελήφθησαν τη νύχτα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Αποφασίσαμε να επιβάλλουμε πιο αυστηρές ποινές σε βάρος των ενηλίκων που πετούν πέτρες, με την επιβολή ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών κατ’ ελάχιστον, καθώς και την έγκριση μεγαλύτερων προστίμων στους ανηλίκους και στους γονείς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι ποινές αυτές θα ισχύουν «για όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και τους κατοίκους του Ισραήλ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, που προφανώς αναφέρεται στους Παλαιστίνιους οι οποίοι ζουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ και δεν έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «κήρυξε τον πόλεμο» την περασμένη εβδομάδα εναντίον όσων πετούν πέτρες μετά τα πολυήμερα βίαια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ ένας νεαρός Παλαιστίνιος ο οποίος είχε τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλη της οικογένειάς του.

Ο Άχμαντ Χατάμπτεχ, 25 ετών, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Μπέιτ Φουρίκ, ανατολικά της Νάμπλους, στα οποία τραυματίστηκαν 51 Παλαιστίνιοι, οι επτά από πραγματικά πυρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024