Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμος» μεταξύ Γάλλων και Ισπανών περί... ντόπινγκ του Γκασόλ

«Πόλεμος» μεταξύ Γάλλων και Ισπανών περί… ντόπινγκ του Γκασόλ

Το γαλλικό δημοσίευμα που δίχως αμφισβήτηση έθιγε την παρουσία του Πάου Γκασόλ στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, υπονοώντας πως έχει κάνει χρήση αναβολικών, όχι μόνο δεν έμεινε αναπάντητο, αλλά μετά την ανάρτηση του ίδιου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέση πήρε και η ισπανική ομοσπονδία που προανήγγειλε δικαστική διαμάχη κατά της «Le Monde»! Το άρθρο της -κατά τα άλλα- έγκυρης γαλλικής εφημερίδας αν μη τι άλλο δεν τήρησε το fair play απέναντι στον MVP της διοργάνωσης, ο οποίος προφανώς και πέρασε από αρκετά αντιντόπινγκ κοντρόλ μέχρι να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το γαλλικό δημοσίευμα που δίχως αμφισβήτηση έθιγε την παρουσία του Πάου Γκασόλ στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, υπονοώντας πως έχει κάνει χρήση αναβολικών, όχι μόνο δεν έμεινε αναπάντητο, αλλά μετά την ανάρτηση του ίδιου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέση πήρε και η ισπανική ομοσπονδία που προανήγγειλε δικαστική διαμάχη κατά της «Le Monde»!

Το άρθρο της -κατά τα άλλα- έγκυρης γαλλικής εφημερίδας αν μη τι άλλο δεν τήρησε το fair play απέναντι στον MVP της διοργάνωσης, ο οποίος προφανώς και πέρασε από αρκετά αντιντόπινγκ κοντρόλ μέχρι να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι Γάλλοι γράφοντας στην ουσία ότι ο Ισπανός ΝΒΑer αγωνίστηκε ντοπαρισμένος, είναι δεδομένος πως δεν σεβάστηκαν το «Savoir Vivre» μη επιδεικνύοντας καλούς τρόπους.


Συγκεκριμένα ο τίτλος ήταν «Τα μυστικά της νεότητας του Πάου Γκασόλ», ενώ μέσα γίνεται αναφορά στις καλές σχέσεις που διατηρεί ο άσος των Σικάγο Μπουλς με τον γιατρό, Νικολάς Τεράδος, ο οποίος έχει συνδεθεί με το σκάνδαλο «Φεστίνα» στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας το 1998. Τότε ο Τεράδος είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 30.000 φράγκων, αλλά τελικά αθωώθηκε, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου που έκρινε πως οι ουσίες που ανιχνεύτηκαν στους ποδηλάτες ήταν νόμιμες.

Οι «Φούριας Ρόχας» δεν ήθελαν και πολύ και έτσι, μετά τις διαβουλεύσεις μεταξύ της ισπανικής ομοσπονδίας και του ανωτάτου συμβουλίου αθλητισμού της χώρας, αποφασίστηκε να υπάρξει αντίδραση με κατάθεση αγωγής κατά του συγκεκριμένου ΜΜΕ.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ασυνείδητο, ο οποίος ενέργησε αρνητικά για να κερδίσει φήμη», δήλωσε αρχικά στην «As» ο πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου αθλητισμού στην Ισπανία, Μιγκέλ Καρντενάλ και πρόσθεσε:

«Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές. Μίλησα το πρωί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ και αποφασίσαμε να απαντήσουμε μέσω δικαστηρίου. Ο Πάου Γκασόλ έχει περάσει από αρκετά αντιντόπινγκ τεστ τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη και αποτελεί πρότυπο για τον αθλητισμό της Ισπανίας».

Παράλληλα, ο 35χρονος Ισπανός σέντερ απάντησε στο δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών με ένα post στο Instagram, θέλοντας ίσως να… χλευάσει και λίγο τους Γάλλους που αν μη τι άλλο το παρατράβηξαν:

«Ένα υπέροχο καλοκαίρι και ένα πρωτάθλημα, με τον σπουδαίο Χουακίν Χουάν! Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά και την αφοσίωση του. Η χρήση του R200 3F ήταν ιδιαίτερα επωφελής για εμάς!».

Το R200 3F είναι μηχάνημα που χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες αθλητές και βασίζεται στην τεχνική της βαθιάς υπερθερμίας, λειτουργώντας με ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα τα οποία βοηθούν στην ανάρρωση των αθλητών και την αποκατάσταση του σώματος έπειτα από άθληση.

Θυμίζουμε πως πριν από τη «Le Monde», ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Βινσέντ Κολέ, ο οποίος είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη με δημοσίευμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Οι Ισπανοί ντοπάρονται σαν γουρούνια»! Ωστόσο, λίγο αργότερα, είχε δηλώσει πως ο λογαριασμός του είχε παραβιαστεί από χάκερ.

Σπύρος Κόλλιας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024