Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη συνεργός του Μαζιώτη στον Βόλο

Συνελήφθη συνεργός του Μαζιώτη στον Βόλο

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δύο διαμερίσματα στο Βόλο, όπου συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας συνεργός του Ν.Μαζιώτη από τους ληστές του Διστόμου. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών. Ανάλογη επιχείρηση και στην Αθήνα.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε διαμέρισμα του Βόλου, όπου συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας συνεργός του Ν.Μαζιώτη από τους ληστές του Διστόμου.

Oι έρευνες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο έγιναν σε διαμέρισμα στη διασταύρωση των οδών Γαλλίας και Περεβού. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν όπλα και μεγάλες ποσότητες από φυσίγγια.

Ακολούθησαν έρευνες και σε άλλο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου και εκεί εντοπίστηκαν όπλα.

Ο συνεργός του Μαζιώτη που συνελήφθη είναι ο τέταρτος της συμμορίας των ληστών του Διστόμου Γιώργος Πετρακάκος.

Συνελήφθησαν επίσης η σύντροφός του και ένας ακόμα άνδρας, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμορία εξαρθρώθηκε πριν από λίγο καιρό στη Νέα Αγχίαλο, όπου συνελήφθησαν δύο μέλη της, ενώ αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας.

Ο Γ.Πετρακάκος αναζητείτο στην ευρύτερη περιοχή μετά την προηγούμενη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Ν.Αγχίαλο, ενώ κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη.

Οι επονομαζόμενοι και ως οι «ληστές του Διστόμου» κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Δίστομο στις 22 Αυγούστου 2014, οπότε χρησιμοποίησαν ταχύπλοο σκάφος για τη διαφυγή τους.

Επίσης, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό (λεία 14.500 ευρώ) κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα σε συμπλοκή με τους δράστες ένας 39χρονος αστυνομικός.

Τέλος, κατηγορούνται και για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι (λεία 236.430 ευρώ).

Σε βάρος του Πετρακάκου και των συνεργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή από δράστες ενεργούντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φέροντες πολεμικό τυφέκιο και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και ενεργούντες κατ’ επάγγελμα, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας-παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού κατά συρροή, πλαστογραφίας με χρήση και μη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, αρπαγής από κοινού κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένης και σε απόπειρα, της συμμορίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της κατασκευής πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024